Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS-kval i Ängelholm

Ängelholm har av Svenska Volleybollförbundet utsetts till spelplats för OS-kvalet i volleyboll första helgen i september då Georgien kommer på besök.

- Ängelholm blir en utmärkt spelplats med en nybyggd hall och Engelholms Volleys erfarenheter av internationella arrangemang, säger Bengt Wicksell, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

OS-kvalet skulle egentligen spelats med en hemma resp borta match men efter förhandlingar mellan Georgien, Sverige och internationella volleybollförbundet är det nu bestämt att OS-kvalet avgörs med två matcher i Ängelholm. En på lördagen den 3/9 kl 15.00 samt en på söndagen 4/9 kl 17.00. Vinnaren denna helg går vidare till det avslutande gruppspelet om en biljett till OS i London 2012.

- Jättekul att ett sådant här arrangemang sker i Ängelholm och att bygget av Kungsgårdshallen blivit en sådan succé, säger Thomas Fjellner ordförande i Kultur och Fritidsnämnden.

Det svenska landslaget förbereder sig nu genom att delta i Universiaden i Kina, där flera av spelarna samt förbundskaptenen kommer från Engelholm volley.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-16

Senast uppdaterad: 2011-08-16

Visa fler nyheter

Sponsorer