Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lovande landslag till Universiaden

Det svenska herrlandslaget gör en sista finslipning och uppladdning innan det på lördag 6 augusti bär av till Shenzhen, Kina för att delta i Universiaden. Träningslägren och den individuella fysträningen under sommaren har gett goda resultat.

- Det här är ett ungt lovande gäng som vi tror mycket på inför framtiden, säger team manager/lagledare Claes-Göran Eriksson.

Sommarens 36 träningsdagar och uttagningar med herrlandslaget i volleyboll har resulterat i att truppen krympt till tolv spelare. Träningsdagarna har varit fler än vanligt och träningarna har gett resultat i form av ett sammansvetsat gäng som bl.a. har ett bättre servetryck nu än i våras. Nötning av servemottagning har varit ett annat viktigt inslag.

- Vi har många lovande spelare i truppen, Dardan Lushtaku är den bäste passaren Sverige haft sedan Hedengårds glansdagar på 80-talet. Dardan har under sommarens träning gått från klarhet till klarhet. Han kan gå hur långt som helst, säger Claes-Göran Eriksson.

Dardan Lushtaku är en av tre elever som är födda 1992 och i juni gick ut Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Gymnasielaget som skrällde i Elitserien i volleyboll i våras, då de vann mot topplaget Örkelljunga och satte flera lag rejält i gungning.

OS för studenter

Universiaden brukar storleksmässigt jämföras med olympiska spel för studenter, cirka 13 000 deltagare, där deltagarna ska vara mellan 18 och 28 år. 22 lag är med i herrarnas volleyboll, där det svenska laget siktar på att bli bland de åtta bästa. Oavsett placering blir det åtta tuffa matcher på hög nivå. Laget kommer även att ha minst två träningsmatcher på plats i Kina inför Universiaden, för att slipa formen ytterligare.

I Sveriges grupp ingår även Brasilien, Hongkong, Israel och Korea. För två år sedan i Belgrad, slutade Sverige på en 14:e plats i Universiaden.

Truppen till Shenzhen, Kina:
Passare:

Dardan Lushtaku, RIG Falköping/Hylte
Rikard Bilger, Falkenberg
Spiker:
Martin Larsson, Linköping
Jimmie Ivarsson, Polen/Falkenberg
Peter Lundgren, Örkelljunga
Jacob Wijk Tegenrot, RIG Falköping/Malmö KFUM
Linus Tholse, Italien
Erik Sundberg, Linköping
Centrar:
Erik Bylund, Vingåker/ Falkenberg
Erik Knutsson, Linköping
Peter Jonsson, Sollentuna
Libero:
Anton Wijk Tegenrot, Hylte

Spelschema och övrig information om Universiaden: http://www.sz2011.org/Universiade/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-04

Senast uppdaterad: 2011-08-04

Visa fler nyheter

Sponsorer