Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ett fall framåt för Sverige mot Tyskland

I dagens match mot Tyskland visade Sverige upp betydligt bättre takter i både det första, men framförallt i det andra setet. När man sedan fick en riktigt tung start i det tredje setet så rann poängen i väg och Tyskland kunde vinna med 3-0. Men tjejerna får ta med sig insatsen i det andra setet då det såg riktigt bra ut.

Pabellón "El salto del caballo", Toledo, Spanien
Sverige-Tyskland 0-3 (17-25, 27-29, 9-25)


- Vi tar i alla fall ordentlig revansch på oss själva i dag efter den svaga insatsen i går mot Frankrike. Stundtals spelar vi riktigt bra, framför allt i det andra setet. Det är lite synd bara att vi faller på de enkla misstagen i slutet av setet, annars hade vi mycket väl kunna knipa det setet. Precis som emot Frankrike så utsattes vi för hårt bombardemang av tyskornas servar, vilket gjorde att vår servemottagning verkligen sattes på prov. Ett prov som vi klarade av betydligt bättre i dag än i går säger den svenska coachen, Martin Karlsson.

Förutsättningarna inför matchen mellan Sverige och Tyskland var att det krävdes vinst med 3-0 för tyskorna för att avancera till A-slutspel. Vid svensk setvinst skulle Frankrike och Italien gå vidare eftersom Frankrike skrällvann med 3-2 över Italien i matchen före. Där slutade det femte setet 25-23 till fransyskorna.

Sverige hängde med hyfsat i inledningen av det första setet fram till 12-16, men sedan kom tyskorna igång med sitt tunga spel och rycket ifrån med fem raka poäng. På slutet lyckades dock Sverige snyggade till siffrorna till 25-17.

I det andra setet var det Sverige som började bäst och ledde fram till 9-7, därefter följde en stark tysk period när man gick fram till 20-15. Sedan kom svenskorna tillbaka på nytt och på två rotationer gick man ikapp och förbi fram till 22-21. Därefter följdes lagen åt och när Sverige sedan lyckades vinna en boll i egen serve så hade man faktiskt en setboll vi ställningen 27-26, men Tyskland replikerade omgående och vann tillbaka serven. Därefter åkte svenskorna på ett servess och när sedan nästkommande svenska anfall fastnade i det tyska blocket så var den tyska setsegern ett faktum. Trots att det inte räckte hela vägen var det i alla fall skönt för de svenska tjejerna att visa att man kan vara med och mäta sig med Tyskland på allvar.

Det tredje setet blev en nattsvart historia för Sverige. Efter den knappa setförlusten i det andra setet tog energin slut hos det blågula laget. Man ledde med 2-1 i inledningen av setet men sedan vara det rullgardin ner. Tyskorna malde på med sina tunga servar och anfall och gav inte svenskorna någon lugn och ro över huvudtaget.

Trots ytterligare en svensk förlust så var det i alla fall mycket glädjande att se agerande på planen hos de svenska spelarna. I går vek man ner sig, medan i dag stod man upp hela vägen förutom i slutet av det tredje setet då förlusten redan var ett faktum. Servemottagningen var klart bättre i dag jämfört med i går. Problemet var bara att Tyskland hade ännu bättre servemottagning, vilket gjorde det svårt för det svenska blockerings- och försvarsspelet. Elin Hoszek var bästa svenska servmottagare i dagens match ihop med liberon, Josefin Karlsson. Passaren, Katarina Persson, gjorde sin bästa match inte bara passningsmässigt utan också som lagkapten och ledare på planen.     
I och med dagens förlust slutade Sverige sist i gruppen och får i morgon troligtvis möta Spanien. Spanien möter Holland i den sista matchen för kvällen och där är holländskorna rätt stora favoriter. I vilket fall som helst så spelar Sverige sin första match i B-slutspelet redan i morgon bitti kl 10.00.
 
Bästa poängplockare:
Elin Hoszek 7 p
Anna Westerlund 6 p

För mer information om turneringen:
http://www.volley8nations.com/index_info.html Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2008-07-17

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer