Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Blek insats av Sverige mot Frankrike

Sverige kom inte upp i samma klass i dagens match mot Frankrike, som i går mot Italien. Till skillnad från gårdagens match så såg det lite mer spänt och nervöst ut på planen. Frankrike vann matchen komfortabelt med klara 3-0.

Pabellón "El salto del caballo", Toledo, Spanien
Sverige-Frankrike 0-3 (14-25, 13-25, 17-25)

- Vi hade en servetaktik som fungerade bra och vi gjorde fem serveess och bara sju servemiss, så den delen var helt okej. Däremot så var vår egen servemottagning mycket ostabil i dag, vilket gjorde att det blev för lite centerspel och för många tunga anfallslägen på kanterna. Frankrike servade väldigt bra under hela matchen, vilket gjorde att vi utsattes för hård press hela tiden säger den svenska coachen, Martin Karlsson.

Det första setet präglades lite av två lag som kände på varandra inledningsvis. Sverige ledde t ex med 11-10, men sedan vände allt. Frankrike höjde sig sedan ett par klasser medan Sverige föll tillbaka och blev allt för passiva. Frankrike vände och vann med hela 25-14.

Sverige började väldigt svagt i det andra setet och Frankrike gick direkt fram till en 6-0. De svenska tjejerna hämtade sig sedan tillfälligt och kom lite närmare poängmässigt, glädjen blev tyvärr kortvarig. Frankrikes servar var väldigt bra och gjorde livet surt för de svenska mottagarna. Sverige hade tre riktigt svaga sekvenser där man tappade många poäng i Frankrikes serve och då hjälper det inte att man spelade betydligt jämnar i många andra rotationer. Summan av kardemumman blev ändå en klar setvinst för Fransyskorna.

I det tredje setet gjorde Sverige en poängmässig uppryckning när man låg under med 15-7. Man servade bra och lyckades med par starka anfall. Men närmare än 15-19 kom man inte, utan sedan tappade man på nytt fyra raka bollar Därmed var chansen att vinna setet, och kanske komma igång lite mer till nästa set, en avlägsen historia.

Det som var positivt med matchen var det svenska servandet. Elin Hoszek och Sofi Höglund gör en bättre match i anfall än i går, men tyvärr så var det den svenska servemottagningen som svek denna dag och då fanns det ingen chans att vinna mot ett så pass bra lag som Frankrike.

I morgon väntar tuffa Tyskland som i dag förlorade en jämn fyrsetare. Tyskland som också besitter ett storvuxet lag.

Bästa poängplockare:
Elin Hoszek 9 p
Sofi Höglund 5 p

Läs mer på:
www.volley8nations.com Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2008-07-16

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer