Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige föll mot "stora" Italien

Sverige föll med 3-0 i premiären av årets 8-nationers mot ett storvuxet Italien. De svenska tjejerna stod emot bra i början av varje set, men till slut så gick det inte att stå emot italienskornas tunga anfall.

Pabellón "El salto del caballo", Toledo, Spanien
Sverige-Italien 0-3 (17-25, 19-25, 18-25)

- Jag tycker att vi servar bra och har bra servemottagning matchen igenom och lyckas under stora delar av matchen att hålla emot riktigt bra. Men när vi sedan tappar så blir det lite för många poäng på raken, per rotation säger Sveriges coach, Martin Karlsson.
- Men vi får inte på något sätt gräva ner oss efter den här förlusten, för vi möter ett väldigt stort och bra spelande Italien. De har två spelare som är över två meter och tar 316 respektive 320cm i spikehopp. Sedan har de två spelare på 191cm och två på 189 respektive 187cm. Vi har aldrig spelat mot ett så storvuxet lag förut och det var en väldigt nyttig erfarenhet för oss, säger den svenska coachen.
 
Sverige hängde med bra i inledningen av alla set, men ju längre seten pågick desto mer var det Italien som tog över. I det första setet låg svenskorna t ex under med tre bollar vid den andra tekniska timeouten. Men sedan tog italienskorna i stort sett en poäng i egen serve varje gång man servade och då rann poängen i väg lite väl lätt för svensk del. Siffrorna skrevs tillslut till 25-17.

I det andra setet fick Sverige en riktig smakstart. Man gick bland annat från 2-2 till ledning med 8-2 när Sofi Höglund, från Södertelge, servade. Svenskorna fortsatte att spela respektlöst och ledde även med 16-12 i den andra obligatoriska timeouten. Sedan kärvade dock spelet betänkligt och på de tre nästföljande rotationer tappade Sverige inte mindre än tretton poäng, medan man själva bara lyckades ta en poäng i egen serve. Detta innebar att istället för en svensk skräll så sprang italienskorna ifrån och vann, ett annars så bra genomfört svenskt set, med 25-19.

Även det tredje setet var helt okej sett med svenska ögon. Man spelade jämnt med italienskorna i stort sett första halvan av setet. Men sedan kom två rotationer där Italien vann åtta bollar, fyra per rotation, och det var det som blev den avgörande skillnaden i setet.

Det var många spelare som skött sig bra. Den svenska passaren, Katarina Persson från Hylte, en passningsmässigt bra match, men en anfallsmässigt fantastiskt bra match. "Katta" vann inte mindre än 4 poäng på sina luriga överlägg och dessutom ett poäng på en spike. Detta gjorde att hon blev näst bästa poängplockare med sina 5 poäng. Den svenska liberon, Josefin Karlsson från Svedala, gjorde också en bra match, framför allt i defense.

Bästa poängplockare:
Elin Albertsson 7 p
Katrina Persson 5 p

 

Fler nyheter

Publicerad: 2008-07-15

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer