Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Estland tog revansch

I returmötet mellan Sveriges och Estlands herrjuniorer tog Estland revansch för gårdagens svenska seger. I ytterligare en femsetare, ännu jämnare än i går, kunde inte Sverige ta hem vinsten trots matchbollar i egen favör.

I fredagsmatchen öppnade de blågula starkt och samma start blev det också den här gången. Vid ledning 20-16 gick säkert en del tankar till gårdagens match, när just en sådan ledning tappades. Den här gången gick det dock bättre och det blev en klar setseger med 25-19.
I andra set gick kommandot över till estnisk sida. De tog en tidig ledning och höll den genom hela setet fram till 25-19.
I tredje set vände matchbilden återigen och det blev en solklar seger för hemmalaget med 25-15. I fjärde set vägde vågen över ännu en gång och Estland vann detta setet lika klart som de förlorade det föregående.

Då var det alltså dags för ännu ett ovisst avgörande set. Estland var, till skillnad från i gårdagens match, de som tog greppet om setet och ledde med 8-4 vid sidbytet. De svenska killarna visade då upp en härlig kämparanda och tog ikapp underläget vid 11-11. Estland tog då sin tolfte poäng, men svenskarna vann de tre efterföljande och hade alltså två matchbollar. Den första räddade Estland med ett stabilt servemottagningsanfall, men på den andra hade Sverige ett bra anfall som estländarna dock lyckades rädda upp. I nästa anfallsförsök landade bollen strax utanför planen och det var kvitterat. Även de två efterföljande bollarna gick till gästerna och Estland revanscherade sig för gårdagen.
-Vi hade segern i handen i dag, men knöt inte till, menar den svenske coachen Felix Millán Casanova. Vi fick dock två riktigt jämna matcher och det är oerhört nyttigt för killarna att få spela såna matcher på den här nivån, tycker han.