Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige imponerade i tredje matchen

Det svenska juniorlandslaget sparade det bästa tills sist. I den tredje och sista matchen mot Spanien gjorde det svenska laget sin bästa insats och vann med 3-0.

I det första setet spelade båda lagen riktigt bra och det var mycket jämnt poängmässigt. Vid ställningen 20-20 gjorde Sverige det avgörande rycket då man gick fram till 23-20. Spanien kunde inte svara utan lagen fortsatte att byta boll fram till setvinst med 25-22 för det svenska laget.

Det andra setet var också jämnt och välspelat inledningsvis. Spanien ledde med 8-7 i den första tekniska time-outen. Därefter var det bara Sverige för hela slanten. De blågula tjejerna spelade nu ut hela sitt register och kunde rycka ifrån till en förkrossande setseger med 25-15 efter mycket disciplinerat svenskt spel. Spanjorskorna började nu hänga lite med huvudet.

Sverige fortsatte på den inslagna vägen även i det tredje setet. Lagets passare, Anna Harlin, servade fram laget till en 4-0 ledning direkt och spanjorskorna såg stressade ut. Det blågula laget fortsatte att spela med mycket pondus på banan och vann även det sista setet klart. En positiv injektion i det svenska spelet var att centern Minni Flemark, som legat nerbäddad i de två inledande matcherna, nu var åter på banan.
-Minni tillför laget styrka både i anfalls- och blockspelet. Något vi verkligen behöver när vi spelar mot stora internationella lag som Spanien, säger den svenska coachen, Kalle Nordén.
-Det var många spelare som gjorde sin bästa match idag, berömmer Nordén.
-Vi hade som målsättning att minst vinna en av de här tre matcherna. Nu vann vi två av tre och det får vi vara riktigt nöjda med, avslutar den svenske coachen.

Resultat
Spanien-Sverige 0-3
(22-25, 15-25, 18-25)
Bästa poängplockare: Sara Pettersson 13, Sofie Sundin 10

Fler nyheter

Publicerad: 2007-02-09

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer