Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spanien tog revansch

Sveriges juniorlandslag förlorade den andra av tre matcher mot Spanien. Sverige kom inte upp i samma spelnivå som igår och förlorade med 3-0 i set.

Sverige inledde matchen starkt med fina servar av lagets passare, Anna Harlin. Men sedan tog Spanien omgående över taktpinnen. I gårdagens match hade det svenska laget väldigt bra servemottagning under nästan hela matchen, idag var det inte lika stabilt baggerspel från de blågula tjejerna. Detta fick till följd att anfallsspelet blev mycket mer ensidigt och de stora spanska spelarna fick mer tid på sig att organisera sitt blockerings- och försvarsspel. I dagens match mötte de svenska spelarna allt för ofta betydligt mer samlade block jämfört med igår. Även den svenska serven gjorde mer skada på spansk sida i gårdagens match.

Spanien spelade förvisso betydligt bättre i dag, men det som trots allt var den stora skillnaden var det svenska spelet. Det blev alldeles för många egna enkla misstag. Flera av dessa var misstag i organisation och kommunikation. Det positiva inför den tredje och sista matchen är att det inte skiljer så mycket lagen emellan. Trots den ganska bleka svenska insatsen så är det poängmässigt inte så mycket som skiljer lagen åt. Spanien är ett typiskt medgångslag, så om Sverige bara kan få med sig ett av de inledande seten imorgon kan det mycket väl bli ännu en svensk seger innan laget åker hem igen på lördag.

Resultat
Spanien-Sverige 3-0
(25-20, 25-17, 25-20)
Bästa poängplockare: Sara Pettersson och Sofie Sundin 8, Sofia Lindroth 6

Fler nyheter

Publicerad: 2007-02-08

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer