Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Meriterande tredjeplats i Lettland

Det blev en slutlig bronsplats för det svenska ungdomslandslaget i Daugavpils Cup i Lettland i helgen.

Sex lag deltog i turneringen och det var många jämna matcher som ger viktig erfarenhet inför framtiden. Finland var det starkaste laget i turneringen och mot dem räckte inte de svenska pojkarna riktigt till. Ett set lyckades man ändå vinna i finnkampen. Mot Lettland blev det en riktig rysare som slutade i förlust i avgörande set. Även mot Vitryssland blev det förlust efter fem set trots ledning med 2-0 i set. Här borde man avgjort i det fjärde, men lyckades inte avgöra i de viktigaste bollarna. Även i femte set var det riktigt jämnt, men Lettland lyckades vinna de avgörande poängen fram till 15-13.
Segrar blev det mot Litauen (3-1) och mot Lettlands andralag (3-0). Eftersom Vitryssland förlorade mot Litauen blev det setskillnad som avgjorde vilka lag som placerade sig på tredje till femte plats och där var det Sverige som hade den bästa kvoten. Litauen kom fyra och Vitryssland fick nöja sig med femteplatsen. Finland vann samtliga sina matcher och var ohotade turneringssegrare, hemmalaget Lettland belade silverplatsen.

Den svenska högerspikern Martin Larsson, Falköpings VK, gjorde en mycket bra turnering och fick pris som turneringens bäste spelare. Ingen dålig utmärkelse med tanke på konkurrensen. Till helgen är det seriepremiär och Martin förväntas bli en av nyckelspelarna i RIG Falköpings lag i division ett under säsongen.