Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges tjejer föll i finalen mot Finland

Finland blev för svåra för det svenska U17-landslaget för flickor när lagen möttes in finalen av NEVZA Championships i Falköping.

NEVZA Championship U17, 15-17 september
Frejahallen, Falköping, Sverige
Sverige-Finland 1-3 (7-25, 13-25, 25-18, 16-25)

Sveriges U17 landslag fick sig en volleybollektion av Finland i de två första seten. Finland spelade jättebra med tuffa servar och tunga anfall. Svenskorna däremot såg spända ut och var påtagligt påverkade av det tuffa motståndet. Men sedan fick tjejer en mycket bättre start på det tredje setet och självförtroendet kom så sakteliga tillbaka. I takt med att spelet började stämma allt bättre för de svenska tjejerna, så började också finskorna att visa lite mer mänskliga tendenser. Sverige spelade på toppen av sin förmåga i det tredje setet och vann med klara 25-18. Den starka svenska perioden fortsatte i början av det fjärde setet och varade ända fram till ledning med 12-9. Men sedan tog finskorna över igen och därefter kunde inte Sverige replikera ytterligare en gång, utan setet och matchen rann det blågula laget ut handen. På det hela taget vann Finland en mycket välförtjänt seger, man var turneringens klart bästa lag. De svenska tjejerna ska dock ha all heder av sin insats. Målet var att ta sig till final och väl där att ta minst ett set av Finland, vilket man lyckades med. Sofie Sundin gjorde en bra match med otroligt bra servar och många mycket fina anfall. Sofie kom som enda svenska med i all star team, som bästa anfallare i turneringen.
-Tjejerna ska trots finalförlusten vara stolta och nöjda med sin insats i turneringen som helhet, summerar lagets tränare, Martin Karlsson