Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige förlorade femsetsrysare i 8-nationers

Sverige startade blekt, men från och med 10-10 i första set kom killarna igång ordentligt och storspelade stundtals. Under två och en halv timme följdes lagen åt innan Spanien till slut stod som segrare.

Spanien är både betydligt större volleybollnation och högre rankade än Sverige. Idag visade de svenska laget att man inte räds på pappret bättre motstånd utan var helt inställda på att vinna varje boll och matchen. Det höll så när på att gå vägen, men Spanien lyckades behålla koncentrationen de allra sista bollarna tog hem segern.

Det svenska spelet matchar de allra bästa lagen i 8-nationersturneringen när man spelar på topp, en del enkla misstag och lite för långa perioder med mindre bra spel har gjort att motståndarna tagit hem segrarna så här långt. Tre matcher återstår och alla möjligheter finns till en svensk vinst om laget fortsätter på den inslagna vägen.

De svenska centrarna Linus Tholse och Albin Eriksson stod idag för imponerande blockspel, ett flertal vassa avslut och ett par av matchens läckra försvarsräddningar.