Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tung förlust för Sverige J

I den sista matchen i årets 8-nationers blev det en tung förlust för Sveriges volleybolljuniorer. Schweiz drog det längsta strået när de vann med 3-1.

Avslutningsmatchen för de svenska herrjuniorerna gällde om att undvika sistaplatsen. Det var en repris på förra årets jumbofinal. Den gången vann schweizarna ganska klart på hemmaplan. Förhoppningarna var dock stora innan match att resultatet skulle gå åt andra hållet denna gång då det svenska laget höjt sin nivå avsevärt till årets turnering. Matchen inleddes ganska jämnt. Bra servemottagningsanfall blandades med lite många servemissar från blågult håll. Vid 5-6 gjorde Schweiz ett litet ryck, men försprånget hämtades snart igen. Därefter tappade man återigen ett par poäng och Schweiz tog hem setet med 25-18.
I det andra setet tog det svenska spelet ny fart. Vid ledning 21-14 kändes det som att den första setsegern i turneringen var mycket nära. Men som så många gånger förr under veckan kröp nervositeten fram då de viktigaste bollarna närmade sig. Schweiz tog in poäng efter poäng och kom ikapp till 22-22. Då lyckades i alla fall de svenska juniorerna göra de avgörande poängen fram till setvinst med 25-23.
Det efterföljande setet dominerades av Schweiz. De låg hela tiden några poäng före och höll den marginalen hela vägen igenom. Det fjärde setet inleddes bäst av Sverige som omgående tog en klar ledning. Den ledningen räckte tyvärr inte till. I slutet kröp nerverna återigen fram och Schweiz avslutade bäst och tog därmed sjundeplatsen.
-Vi faller återigen på vår ovana att spela så här tuffa internationella fighter, menar coachen Göran Persson. Hade vi kunnat slappna av och spela som en vanlig match hemma i Sverige hade vi nog vunnit i dag, men det här är lärorikt och ger rutin, fortsätter han.
Bästa spelare i Sverige i dag var Daniel Isedal och Henrik Lennartsson. Även Anton Cronholm och Johannes Fernhed får väl godkänt. Sverige slutade nu på åttonde och sista plats i turneringen. Belgien vann finalen mot Italien i en mycket bra finalmatch som gick över fem set.
-Med lite mer erfarenhet hade vi kunnat vinna åtminstone ett set mot Spanien och vi spelade också relativt jämnt mot Frankrike, så vi har närmat oss de övriga lagen, sammanfattar assisterande coachen Lasse Broström. Det ger gott hopp inför framtiden och motiverar till att träna ännu bättre framöver, avslutar de svenska coacherna från Italien.

Sverige-Schweiz 1-3 (18-25, 25-23, 22-25, 21-25)
Bästa svenska poängplockare: Henrik Lennartsson 15 p, Daniel Isedal 14 p

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-18

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer