Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nära men inte ända fram

Återigen blev det förlust i raka set för juniorlandslaget i 8-nationersturneringen i Italien. Bra svenskt spel blev det i två av seten mot Spanien, men det gick inte hela vägen i något av dem.

Efter den ganska dåliga insatsen i den senaste matchen mot Belgien var det ett nytänt blågult lag som tog kommandot i det första setet. Tuff satsning i serven gav resultat och de spanska anfallarna fick många tuffa lägen att försöka vinna bollen. Svensk ledning med 23-22 vändes tyvärr till spansk setseger med 25-23.
Tyngda av setförlusten försvann lite av kämpaandan till set två. Spanien sprang i väg till en solklar setseger med 25-11 utan att behöva förta sig då det svenska spelet gick fullständigt i baklås. I det tredje setet visade ändå laget att det finns hopp för svensk volleyboll i framtiden. Det var blåstället på igen och spelarna visade upp en härlig fighting spirit och ledda av centern Daniel Isedal, som hade en mycket bra dag, var man återigen i ledningen i slutet av setet. Tyvärr upprepades scenariot från första set. Ett par enkla misstag gav Spanien de viktiga sista bollarna och setsegern med 25-22. Ingen svensk setseger denna gången heller, således.
-Det är första gången spelarna hamnar i den här situationen mot tufft internationellt motstånd, och bristen på rutin kryper fram i slutet av första och sista set, säger coachen Göran Persson.
Tidigare nämnde Daniel Isedal visar återigen upp stora kvaliteter. Han har endast spelat volleyboll i två år och trots det hävdar han sig mycket väl mot de stora volleybollnationerna. Martin Carlestav spelade också upp sig tidvis i matchen och hela laget gjorde en bra servematch, vilket är nödvändigt för att kunna nå resultat. Blockspelet är återigen det som inte är tillräckligt bra. Det är något som coacherna Göran Persson och Lars Broström måste ordna till innan slutspelet drar i gång på lördag. I första slutspelsmatchen står Holland för motståndet.
-Holland är riktigt vassa, möjligen i samma klass som Belgien som vi inte var nära att besegra, berättar Lasse Broström. Det kommer att bli en riktigt svår match, så vi måste vara laddade till max om vi ska ha någon chans, avslutar han.

Sverige-Spanien 0-3 (23-25, 11-25, 22-25)
Bästa svenska poänggörare: Daniel Isedal 10 p, Henrik Lennartsson 8 p

Övriga resultat:
Belgien-Frankrike 3-0 (25-18, 25-23, 25-21)
Holland-Schweiz 3-0 (25-18, 25-14, 25-13)
Italien-Tyskland 3-2 (33-35, 16-25, 25-23, 25-21, 15-7)

Sveriges nästa match:
16 juli kl. 19:30 Sverige-Holland

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-15

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer