Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Setvinst mot Bulgarien

Det blev, trots mycket bra svenskt spel, förlust även i den andra matchen i EM-kvalet för de svenska herrjuniorerna. Ett set lyckades dock laget ta hem.

Det var ett mentalt starkare blågult lag som ställde upp för den andra matchen i JEM-kvalet i Bulgarien. Premiärnerverna var borta och det första setet var jämnt fram till 18-18. Därefter ryckte hemmalaget fram till setvinst med 25-19. Det andra setet slutade i bulgarisk favör med samma siffror.

I det tredje setet tog Bulgarien en ganska stor ledning i början och de flesta trodde nog på en enkel seger för arrangörsnationen. Då tog Sverige plötsligt fram storspelet och kunde ta hem ett jämnt set med 25-23. Tyvärr kunde man inte behålla det fina spelet utan det avslutande setet gick enkelt till Bulgarien med 25-11.

-I dag gör vi en bra match, berättar coachen Felix Casanova. Med undantag av det olyckliga fjärde setet presterar vi mycket bra volleyboll, berömmer han hela sitt lag.

I morgon väntar ytterligare en tuff match då Makedonien står för motståndet, ett Makedonien som tidigare i turneringen pressade erkänt duktiga Ukraina till en femsetare.

-Det blir svårt även i morgon och vi måste spela på toppen av vår förmåga för att kunna vinna, bedömer Casanova segerchanserna.

Sverige-Bulgarien 1-3 (19-25, 19-25, 25-23, 11-25)