Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges herrjuniorer slog Norge

Sveriges herrjuniorer i volleyboll vann även sin andra match i NM, Norge besegrades med 3-1. Efter det första setet spelade Sverige riktigt bra.

Volleyboll Nordiskt mästerskap för juniorer 9-11/8 2002, Marielyst, Odense, Danmark
Sverige-Norge 3-1 (23-25, 25-17, 25-17, 25-17)

Sverige spelade idag sin andra match i årets NM i danska Odense. Idag var det Norge som stod för motståndet. Det första setet var helt jämt fram till 14-14, men sedan var det Sverige som tog över kommandot. Det svenska blockeringsspelet fungerade bättre under andra halvan av setet och man kunde rycka fram till både 19-15 och 23-21. Allt tydde nu på att Sverige skulle gå ifrån och vinna det första setet men så blev det inte. Fyra raka mindre lyckade svenska bollbehandlingar gjorde att setet istället gick till Norge med setsiffrorna 25-23. Sverige spelade egentligen ganska bra men slarvade bort setet i slutskedet.

Återstoden av matchen blev i första hand en blågul historia. Det var Sverige som dominerade spelet med eftertryck. Ju längre matchen led desto bättre kontroll fick svenskarna på motståndarna. De svenska servarna ställde till med stora problem för Norge som ofta tvingades anfalla ur ogynnsamma lägen. Dessutom fungerade den svenska servemottagningen mycket bra vilket gjorde att den svenska passaren Sebastian Thylander kunde få med alla svenska spelarna i anfallsspelet. Sverige vann både det andra, tredje och det fjärde setet med 25-17 och segern var egentligen aldrig hotad.


Peter Svensson, VK Veddige, och Martin Cronholm, Falköping VK, skördade stora framgångar med sitt fina blockeringsspel och på grund av att Erik Brandsjö som normalt sett får väldigt många passningar, spelade med ett ömmande knä, tvingades de svenska servemottagande anfallsspelarna, Mikael Renegård och Johan Holst, ta större ansvar i anfallsspelet. Båda två spelade stabilt och Johan fick pris som matchens bästa spelare.

I morgon spelar Sverige två matcher. På morgonen är det Färöarna som gäller. Normalt sett ska inte det vara några problem för Sverige att vinna denna match. Turneringens sista match är mellan hemmalaget Danmark och Sverige, och det blir en ren final, förutsatt att Sverige vinner mot Färöarna.

Dagens resultat
Lördag 10 augusti   kl 10.00: Danmark-Norge 3-1
                              kl 13.00: Färöarna-Finland 0-3
                              kl 15.00: Sverige-Norge 3-1

Morgondagens matcher
Lördag 11 augusti  kl.10.00: Sverige-Färöarna
                             kl.13.00: Norge-Finland
               (Final)    kl.15.00: Sverige-Danmark

För ytterligare info:
Martin Karlsson, coach, 0705-385103

Fler nyheter

Publicerad: 2002-08-10

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer