Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Imponerande liberospel av Tengnäs

Sverige kunde inte bibehålla gårdagens fina spel, i den sista gruppspelsmatchen mot Frankrike i 8-nationers i Tyskland, utan det blev förlust med 3-0.

Bästa poängplockare i Sverige blev Maria Andersson, Engelholm. I morgon väntar första placeringsmatchen mot Belgien om platserna 5-8.
 
Sverige - Frankrike 0-3 (22-25, 16-25, 17-25)
 
Sverige fick en tuff start i morgonmatchen mot Frankrike. Ett tänt Frankrike satt högsta fart från början med ett bra servespel som pressade tillbaka Sverige långt ner i banan. Frankrike får snabbt en stor ledning och gick mot en säker setvinst, men då vaknar Sverige och gör en bra avslutning, men Frankrike vinner ändå setet med 25-22.
 
Liksom i första set fick Sverige en dålig start och Frankrike tar tidigt en ledning, som de håller genom hela setet. Sveriges libero, Anna Tengnäs, Hylte har fortsatt att imponera som libero och höll en hög nivå på sin servemottagning och sitt försvarsspel.
 
I det tredje setet spelade Sverige bättre med bl.a. bra anfallsspel av Sofie Glendert, Örkelljunga på högerkanten. Laget följdes åt i poängskörden upp till den andra tekniska time-outen, då Frankrike på nytt gjorde ett ryck och med det punkterade matchen. Frankrike vinner matchen med 3-0 och blir därmed tvåa i gruppen.
 
Anna imponerar i baklinjen!
Under dagens spel kom många av de svenska spelarna inte upp i sin tidigare nivå under turnering, med undantag av lagkapten Maria Andersson, Engelholm som gjorde sin hittills bästa match och liberon Anna Tengnäs som har spelat bra i samtliga matcher. Anna är hittills en av turnerings bästa liberospelare.
 
Den tuffa schemat med flera morgonmatcher, det varma vädret och orutinen runt internationella matcher har satt sina spår i det svenska spelet. Men med eftermiddagens svängning från stekande solsken till ihållande regn och med tre matcher i bagaget, ska nu det svenska spelet på nytt bli bättre under morgondagens match. Då väntar Belgien, som blev trea i den andra gruppen, i första matchen i placeringsspelet.
 
Poäng Sverige:
Maria Andersson, Engelholm 11 poäng
Sofie Glendert, Örkelljunga 8 poäng
Emma Bengtsson, Värnamo 7 poäng
Sofie Lundberg, Moheda 5 poäng
Sara Mild, Sollentuna 4 poäng
Ida Bengtsson, Värnamo 1 poäng
Lina Sundström, Örkelljunga 1 poäng
 
Dagens resultat:
Sverige - Frankrike 0-3 (22-25, 16-25, 17-25)
Nederländerna - Schweiz 3-1
Belgien - Spanien 3-2
Italien - Tyskland 3-2
 
Slutställning gruppspel:
Grupp A
Nederländerna
Frankrike
Schweiz
Sverige
 
Grupp B
Italien
Tyskland
Belgien
Spanien
 
Morgondagens matcher (2 augusti):
placering 5-8:
13.00 Sverige - Belgien
15.00 Schweiz - Spanien
semifinaler:
17.00 Italien - Frankrike
19.00 Nederländerna - Tyskland

Fler nyheter

Publicerad: 2002-08-01

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer