Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i premiärmatchen

Nederländerna var som väntat för svåra när 8-nationers inleddes. Efter en nervös inledning spela svenskorna dock upp sig rejält.

Det blev förlust för Sverige i premiärmatchen mot regerande mästarna Nederländerna med 3-0. Sverige började nervöst men spelade under hela matchen upp sig och var i ledning i stora delar av det tredje setet. Bästa poängplockare i Sverige blev Sofie Glendert, Örkelljunga. I morgon väntar match mot Schweiz.
 
Sverige fick bästa möjliga motstånd i första matchen av årets 8-nationers turnering i Schwarzenbek utanför Hamburg i Tyskland. Förra årets mästare, Nederländerna, var Sveriges premiärmotståndare vid lunchtid idag. Sverige började matchen oerhört nervöst, samtidigt som Nederländerna startade med ett högt tempo och ett starkt självförtroende. Nederländerna hade ett stort övertag till i slutet av setet då Sverige kunde bättre på siffrorna.
 
I det andra setet blev det ett tuffare och mer offensivt Sverige som äntrade banan och matchen ändrade då karaktär. Det blev en tuffare och mer välspelad match, då Maria Andersson, Engelholm och Sofie Glendert, Örkelljunga börja få sitt anfallsspel att fungera. Nederländerna vinner några viktiga bolldueller i slutet av setet och får därmed också ett poängöverläge som de håller hela setet ut.
 
Dagens bästa spel från Sverige kom i det tredje setet, då Sverige tog kommandot direkt i början av tredje set och hade en ledning med 8-5 vid första tekniska time-outen, mycket tack vare att samarbetet mellan passaren Lina Sundström och centern Emma Bengtsson, Värnamo började att fungera. Lagen följs ut till 18-18, då på nytt Nederländerna får några billiga poäng av Sverige och kan därmed även vinna det tredje setet.
 
Det var en bra inledningsmatch av Sverige, under hela matchen blev spelet och det individuella prestationen bättre och bättre. I det svenska spelet fanns många glädjeämnen, som växte fram under matchens gång som visar spelarnas stora potential, men fortfarande är det orutinen som avgör i för många lägen. Sveriges spel byggs mycket kring lagkapten Maria Andersson, EVK, Sofie Glendert ÖVK och liberon Anna Tengnäs Hylte VK.
 
I morgon väntar en ny gruppmatch mot Schweiz.
 
Poäng Sverige:
Sofie Glendert, Örkelljunga 9 poäng
Emma Bengtsson, Värnamo 8 poäng
Maria Andersson, Engelholm 7 poäng
Sofie Lundberg, Moheda 4 poäng
Sara Mild, Sollentuna 4 poäng
Ida Bengtsson, Värnamo 1 poäng
 
Dagens resultat:
Sverige - Nederländerna 0-3 (11-25, 18-25, 19-25)
Frankrike - Schweiz 3-2
Tyskland - Belgien 3-1
Spanien - Italien 0-3
 
Morgondagens matcher (ons 31 juli):
13.00 Tyskland - Spanien
15.00 Italien - Belgien
17.00 Sverige - Schweiz
19.00 Nederländerna - Frankrike

Fler nyheter

Publicerad: 2002-07-30

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer