Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige stressade självaste Bulgarien

Två setbollar i första set och riktigt bra spel medförde att Sverige gjorde en bra avslutning på J-EM kvalet. Det blev dock en 3-0 förlust mot kvalsegrarna Bulgarien.

Bulgarien hade gått fram som en ångvält i EM-kvalet. Laget hade ett snitt i första sexan i räckhöjd på hela 352 cm. Det kan jämföras med Sverige 328 cm. Ni förstår skillnaden i fysik. Trots detta underläge redan innan matchen var det Sverige som presterade det bästa spelet i första set. Ledning 15-13 och 19-16 och två setbollar i set avslutningen vittnar om att Sverige var mycket nära att knipa ett set av Bulgarien.

Men Bulgarien hade några växlar till och det var framförallt serven som lät tala om sig i viktiga lägen. Setet till Bulgarien efter 28-26.

- Bulgariens serve och block är betydligt bättre än i Svenska elitserien och laget får många poäng via sina tuffa hoppservar. Hela laget har en mycket kraftfull hoppserve och i dagens match gjorde de hela 12 poäng via serven förklarar Mattias Forsman.

I andra set hamnar vi i underläge gång på gång p.g.a. Bulgariens tunga servar.
- Våra kantspelare är inte så stora så vi får problem när de servar bra och vi inte får fram servemottagningen till nätet analyserar Mattias Forsman.

I det tredje setet orkade Sverige inte stå emot Bulgariens tyngd och kraft längre. Siffrorna 25-16 vittnar om Bulgariens dominans i det tredje och sista setet.

Det har varit en fantastisk turnering för oss. Ett mycket bra arrangemang och massor av bra volleyboll. Vi har lärt oss otroligt mycket och vi ser också att när vi spelar respektlöst hänger vi med riktigt bra med de bästa lagen. Fysiskt sett ligger vi dock långt efter de bästa lagen som Bulgarien och Tjeckien sammanfattar Mattias Forsman.

Dagens match:
Bulgarien - Sverige 3-0 (28-26, 25-21, 25-16)

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-26

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer