Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

David mot Goliat när Sverige förlorade

Med fyra spelare över 200 cm i det Tjeckiska laget var det som David mot Goliat när Sveriges J-herrar blev rejält utspelade av Tjeckien med 3-0 i set.

Det blev en förlust redan innan J-herrarnas match mot Tjeckien när Sveriges duktiga passare Per-Johan Karlsson insjuknade under natten till lördagen och därmed missade Tjeckien matchen. Ta över rollen som passare fick då Daniel Jacobsson göra.

Kontrasterna mellan Daniel och de största Tjeckiska spelarna är stor. Daniel får symbolisera Sverige med sina 170 cm jämfört med fyra spelare i Tjeckien på över 200 cm. David mot Goliat kan man säga fast idag vann Goliat.

För första gången i J-EM kvalet blev Sverige rejält utspelade. De stora Tjeckiska spelarna verkade i stora delar av matchen som ostoppbara och setsiffrorna 25-18, 25-13 och 25-15 talar sitt tydliga språk.

- Jag vill ändå framhålla Johan Holst insats i dagens match. Han skötte sig bra på sin plats som servemottagande spiker avslutar en något nedstämd Felix Casanova från Lettland.

Imorgon söndag avslutas J-EM kvalet med en ännu svåra motståndare än idag. Bulgarien har gått fram som en ångvält i kvalet och är obesegrade inför matchen mot Sverige. Det som talar mest för Sverige är väl att man redan vet hur det är att möta ett större och starkare lag. Frågan är bara om laget orkar resa sig och kraftsamla en sista gång i EM kvalet.

Dagens match:
Tjeckien - Sverige 3-0 (25-18, 25-13, 25-15)

Nästa match:
Söndag 26/5 Sverige - Tjeckien 13.00 (Svensk tid)

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-25

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer