Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger mot Schweiz för J-herrarna

I en kokhet hall i Riga lyckades Sveriges herrar besegra Schweiz i JEM-kavlet med 3-1 i set efter en härlig kämpainsats.

Temperaturen på Sveriges J-EM kvalandes herrar är hög. I hallen var det idag närmare 35 grader och efter den härliga 3-1 segern mot Schweiz kändes det som det dubbla. Sverige lyckade resa sig från gårdagens förlust mot Lettland och vann rättvist mot Schweiz.

Sverige började dock matchen nervöst och fick ingen riktig ordning på det egna spelet. Trots detta var det första setet mycket jämnt där motståndarna Schweiz var starkast i slutet och tog hem setet efter 25-23.

I det andra setet började servemottagningsenheten med liberon Sebastian Thylander och kantanfallarna Joel Tannerfalk och Johan Holst att "limma" mottagning efter mottagning. Sveriges spel fick därmed den stabilitet som tidigare saknats och när man samtidigt började läsa in Schweiz anfallsspel allt mer så fick Sverige övertaget. Setet till Sverige efter 25-21.

Det tredje setet slutade med samma siffror som dte andra och nu var serven den viktigaste faktorn för setsegern. Efter att självförtroendet höjt efter setsegern i det andra setet vågade nu Sverige trycka på lite extra i serven vilket direkt gav utdelning.

Det fjärde setet blev jämnt. Bra servar och bra block fixade dock setet och segern i matchen till Sverige. Totalt hade Sverige hela 8 servepoäng i matchen. Lägg till detta 14 blockpoäng och ni förstår att Sverige var bra i båda dessa moment. Plus till tidigare nämnda servemottagare samt till passaren Per-Johan Karlsson.

- Enormt skönt med en seger. Nu har vi nått ett av våra delmål och pressen är inte lika stor längre. Nu kan vi spela mer avslappnat och fler segrar skulle vara en härlig bonus meddelar assisterande coachen Mattias Forsman från en varm hall i Riga.

Imorgon väntar tuffare när Grekland väntar på andra sidan nätet. Grekland har inlett EM-kvalet med en 3-2 seger över Tjeckien och en 3-2 förlust över Lettland. Grekland har et storvuxet lag men spelar relativt långsamt som ett smart och snabbt Sverige kanske kan rubba.

Dagens match:
Schweiz - Sverige 1-3 (25-23, 21-25, 21-25, 22-25)

Nästa match:
Fredag 24/5 Sverige - Grekland 15.00 (Svensk tid)

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-23

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer