Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bulgarien för svåra för Sveriges J-damer

Bulgarien blev som väntat för svåra för Sveriges dam juniorer. I den andra matchen i J-EM kvalet vann Bulgarien med klara 3-0 i set.

Friskt vågat av svenskorna men Bulgarien övermäktiga i andra matchen i JEM-kvalet. Dock fick franska ledarna några tips om hur man kan störa Bulgarien, vilka är huvudkonkurrenter om förstaplatsen. Svenskorna har också blivit bättre på att följa taktikupplägg och vara vakna för svängningar i matchbilden.

Första set började med positiv satsning och 5-4 ledning, efter dödande smashar av Ulrika Blank och Maria Andersson, innan Bulgarien drog ifrån. Ett par time-outer som gav råg i ryggen fick svenskorna att kämpa sig in i matchen igen anförda av liberon Anna Tengnäs som på ett föredömligt sätt visade vägen.

Andra set var inledningsvis matchens höjdpunkt då Sverige genom disciplinerad taktik och skicklighet skapade kaos i de bulgariska leden. Bra block med bland annat centrarna Sara Mild och Anna Stenlund kombinerat med vassa servar av Petra Miltsis gav Sverige en ledning med 12-7. Här trädde dock Yaneva in i bilden med en hel serie varierade hoppservar. Här fick svenskorna reda på att det fortfarande saknas en hel del innan vi kan spela hela matcher på hög nivå.

Tredje set kunde Bulgarien tryggt spela hem eftersom den svenska standarden sjönk betänkligt. Dock skall nämnas att Sverige använde alla spelare under matchen medan Bulgarien endast gjorde ett byte före de fyra sista poängen. Ett i sig gott betyg åt Sverige då man inte är beredd (alt. vågar) ta några risker.

Bäst skötte sig liberon Anna Tengnäs som var den som stod upp i försvar när det stormade som värst. Sara Mild var stark i block, medan Maria och Ulrika drog tyngsta lasset i anfall. Summering av matchen ger att vi tagit ett steg framåt och hoppas ta ytterligare ett i morgon då Österrike står för motståndet. Det kan bli en jämn match om hela laget kan prestera på topp, avslutar Paul Funk, våran kanadensiska inspiratör och assisterande coach.

Dagens match:
Sverige-Bulgarien 0-3 (16-25, 17-25, 13-25)

Nästa match:
Fredag 25/5 Sverige - Österrike 18.00

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-23

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer