Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spännande JEM-kval

Sveriges juniordamer åker till Chaumont i Frankrike för JEM-kval. För motståndet svarar Ungern, Bulgarien, Österrike, Frankrike och Spanien.

Volleyboll, förberedelser för damernas JEM-kval, 22-26 maj 2002, Chaumont, Frankrike

Sveriges juniordamer åker till Chaumont i Frankrike för JEM-kval. För motståndet svarar i tur och ordning Ungern, Bulgarien, Österrike, Frankrike och Spanien. De sistnämnda lagen känner det svenska laget sedan 8-nationers i somras, Ungern mötte Sverige i UEM-kvalet. Lagen är mycket starka och frågan är om styrkeförhållandet har förbättrats nu?
Det svenska laget har förberett sig på volleybollgymnasiet sedan serieslutet och sparrats av avgångsklassen samt under en träningsturnering i England där truppen spelades samman. Englandsvistelsen innehöll också tuffa träningspass varje dag. England lyckades överraska i den första matchen då trötta svenskor inte tog något set. Taktikgenomgång och övrig analys inför sista matchen inneber dock att ordningen var återställd och Sverige vann med 3-1.
- Vi vann efter ett mycket övertygande agerande på banan, kommenterar tränaren Lennart Larsson. Just detta att laget har skaffat sig förmåga och disciplin att genomföra en förutbestämd taktik bådar gott inför JEM-kvalet, något som också lagets andra coach Paul Funk håller med
Sverige har också spelat två matcher mot Finlands juniorer. Nu var det till skillnad mot tidigare JNM där Sverige förlorat stort mot ett äldre lag jämna matcher, framför allt den andra. Finskorna drog ändå längsta strået, seger med 3-0 resp. 3-1.

Följande trupp åker till Frankrike:
Maria Andersson Ängelholm  
Sofie Glendert Ängelholm
Lina  Sundström Ängelholm
Petra Miltsis Värnamo 
Anna  Tängnäs Hylte
Magdalena Kjessel Spårvägen
Sara Mild Sollentuna 
Emmie  Pettersson  Ljungby
Hanna Kristins Värnamo
Mette Flaaten Falköping
Ulrika Blank Floby
Anna Stenlund Glommersträsk/Värnamo

Head-Coach: Lennart Larsson
Ass. Coach:    Paul Funk

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-20

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer