Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Äntligen svensk seger

Efter två ganska tunga förluster fick så äntligen Sveriges juniorlandslag sin revansch mot gästande Australien. Sverige vann dagens match med 3-0 i set.

Redan till gårdagens match mot Australien hade det svenska laget taktiken klar för sig men utan att lyckas utföra den fullt ut. Till dagens match var det inga stora förändringar i taktiken, utan det som gällde var att lyckas utföra den på ett mer framgångsrikt sätt. I de två tidigare matcherna spelade Sverige alldeles för ojämnt för att kunna vinna matcherna. De svenska svackorna var då allt för långa, men i dagens match hade Sverige inga riktigt långa svackor.

I det första setet bytte lagen mycket boll med varandra. Därmed var det poängmässigt jämnt ända fram till mitten av setet då Sverige gjorde ett ryck. Efter den andra tekniska time-outen gick hemmalaget fram till 18-14 och kunde sedan till och med dryga ut ledningen till en stabil setseger med 25-19.

Precis som i det första setet var det andra väldigt jämnt både länge och väl. Fram till och med att Sverige ledde med 17-16 hade det inte skiljt mer än någon enstaka poäng lagen emellan. Skillnaden mellan det svenska laget idag och tidigare matcher var att idag var Sverige som bäst i slutet av seten. Tack vare tuffa servar i slutet av setet kunde hemmalaget rinna ifrån till en ganska komfortabel setseger med 25-20.

I början av det tredje setet var Australien på gång att komma in i matchen på allvar och man ledde i stort sett hela tiden ända till den andra tekniska time-outen, då Sverige gick i kapp och förbi fram till 16-15. Sverige fortsatte sedan på den inslagna vägen och kunde vinna även det tredje setet med 25-20.

-I dagens match spelade vi väldigt disciplinerat. Vår blocktaktik fungerade till 100% och killarna fick upp mycket bollar i försvar, säger en mycket nöjd coach, Martin Karlsson.

Stefan Hammarling skötte sig med den äran i sin landslagsdebut när han fick hoppa in med kort varsel, då Mattias Andersson inte kunde spela på grund av en knäskada. Bäst i det svenska laget för dagen var annars Erik Brandsjö som fick ta många tunga anfallslägen, men blev bästa poängplockare med 16 poäng. I morgon spelas den fjärde och sista matchen lagen emellan och kanhända blir det en ny svensk seger då.

Fler nyheter

Publicerad: 2002-01-30

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer