Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Australien vann igen

Australien vann även den andra matchen mot Sverige med 3-1. Dagens match var om möjligt ännu mer svängig än gårdagens.

Till skillnad ifrån gårdagens match, var det idag Australien som närmast rivstartade i det första setet. De svenska killarna såg närmast chockade ut när gästerna sprang ifrån till hela 15-8. Sverige stod dock för en berömvärd upphämtning och låg i slutet av setet endast under med 21-19. Närmare än så kom dock aldrig de blågula, utan Australien kunde gå ifrån och vinna setet med 25-20.

Om Sverige började det första setet dåligt så var det andra setet ännu värre. Gästerna ledde med hela 8-1 vid den första tekniska time-outen, och så långt i setet fanns det ingenting som tydde på att Sverige skulle kunna komma tillbaka. Efter den katastrofala inledningen kom dock Sverige igen på ett mycket imponerande sätt. Vändningen påbörjades när Joel Tannerfalk återigen fick fin utdelning på sina hoppservar. Sverige plockade in hela åtta poäng när Joel servade. Efter den fina återupphämtningen gick allt svenskarnas väg. Från underläget med 8-1 spelade hemmalaget 24-10 mot Gästerna och därmed vann man setet med 25-18 efter en anmärkningsvärd vändning.

I inlednigen av det tredje setet följdes lagen åt innan Sverige gjorde ett stort ryck. Vid den andra tekniska time-outen ledde de svenska killarna med hela 16-10. Detta är normalt sett en ledning som man bara inte ska tappa, men matcherna mellan Sverige och Australien har hittills karakteriserats av mycket stora svängningar lagen emellan. Men efter denna stora ledning körde de svenska spelarna fast totalt. I slutet av setet blev Sverige helt enkelt utskåpade. Australien vann setet med 25-19.

Man kan tycka att svenskarna borde tagit lärdom av Australiens rivstart i det andra setet men faktum var att det fjärde setet startade nästa lika illa som det andra. Gästerna ryckte snabbt fram till en 7-1 ledning och så lång påminde setet mycket om det andra. Skillnaden denna gång var dock att svenskarna inte kunde komma hela vägen tillbaka in i setet. I mitten av setet var dock hemmalaget på gång och den australiensiska ledningen var inte strörre än 16-13, men istället för att Sverige kunde gå ikapp så var det Australien som ryckte fram till hela 24-16. Därmed hade man skaffat sig en mängd matchbollar. De blågula killarna gjorde dock ett sista kraftfullt försök att komma tillbaka in i setet och det höll så när på att lyckas. Tack vare fina servar av Peter Svensson och disciplinerat svenskt spel i övrigt, lyckades Sverige faktiskt se till att det trots allt blev lite nerv i setet. Hemmalaget räddade sex matchbollar, men på den sjunde kunde Australien vinna setet med 25-22 och därmed matchen med 3-1. Bäst i det svenska laget för dagen var Jonas Larsson som servade bra och dessutom var mycket stabil i servemottagning och i anfall. Imorgon väntar ny match och för hoppningsvis kan Sverige då äntligen få sin revansch.

Fler nyheter

Publicerad: 2002-01-29

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer