Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny förlust för Sverige

Det blev en ny förlust för Sveriges flickjuniorer i 8-nationers i Nederländerna. Frankrike vann i tre raka set. Nu väntar placeringsspel för det svenska laget.

Sverige - Frankrike 0 - 3 (11-25, 12-25, 18-25)

I dagens sista gruppspelsmatch väntade Frankrike som hade en vinst och en förlust i bagaget. Sverige började matchen mycket bra och utmanade fransyskorna i första tredjedelen av setet, men sedan började Frankrike att ta över matchen och Sverige blev defensiva i sitt eget spel. Frankrike vann första set med 25-11.
I andra set fortsatte Frankrike att styra spelet och Sverige hade stundtals svårt att hänga med, men under några perioder när Sverige vågade vara offensiva i sitt spel kunde man plocka värdefulla poäng i anfallet och serven.
I matchens tredje set spelade Sverige sitt bästa set hittills i turneringen. Maria Andersson, Engelholm och Emmie Pettersson, Ljungby spelade mycket bra i servmottagningen, vilket gjorde att passaren Sofia Ögren, Gislaved kunde spela ett mer varierat anfallsspel än tidigare i turneringen. Men Sverige spelade även bra i sitt serve- och försvarsspel och hittade äntligen rätt i transitionspelet som då gav många poäng i det egna servespelet. Frankrike vinner dock setet med 25-18 och därmed matchen med 3-0. Sverige slutar på fjärde plats i Pool A.

Servmottagningen det stora glädjeämnet!
Frankrike spelade ett spel med mycket få egna misstag och gav inte Sverige många enkla poäng. Det stora glädjeämnet idag var lagets servemottagning som genom större delen av matchen höll en mycket högre nivå än tidigare i turneringen.

I morgon väntar första matchen i placeringsspelet. Sverige möter Spanien som blev trea i Pool B. I den andra placeringsmatchen spelar Schweiz mot Belgien.