Hoppa till sidans innehåll
Foto: CEV Jubel efter segern mot Rumänien i EM. Nu hoppas vi på mer jubel i CEV European Silver League.

Volleyboll-EM: Sverige är vidare till åttondelsfinal!

24 AUG 2021 22:29
Sveriges damlandslag i volleyboll har gått vidare från gruppspelet i Volleyboll-EM, tack vare Finlands seger över Rumänien på tisdagskvällen.
"Galet att vi lyckats med det här", säger förbundskapten Ettore Guidetti.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2021 22:29

Finlands sak blev vår när deras landslag sent på tisdagskvällen vann över Rumänien med 3-1 i set och svenskorna därmed gick vidare i kostym.

Den finska segern betyder att inte bara Finland utan även Rumänien står helt utan chans att komma ifatt Sverige på fjärde plats.

I korridoren på spelarhotellet utbröt ett vilt jubel när svenskorna vällde ut ur sina rum efter Finlands matchboll.– En otrolig glädje. Vi trodde djupt på oss själva även om vi visste att det här skulle vara svårt att uppnå, säger en glad förbundskapten Ettore Guidetti bara minuter efter att Rumänien servat i nät på sista bollen.

Under onsdagen kl 16.30 svensk tid möts Sverige och Nederländerna i den sista gruppspelsmatchen innan Ukraina och Rumänien rundar av EM:s grupp D senare på kvällen.

På torsdag lämnar därmed svenskorna Cluj-Napoca, Rumänien, för vidare färd till Plovdiv, Bulgarien, för att spela åttondelsfinal. I skrivande stund är Polen en sannolik motståndare.

– Våra segrar mot just Finland och Rumänien visar att vi är tillräckligt bra. Tjejernas hängivenhet är fenomenal och vi tror att vi har ännu mer att ge. Avancemanget är ett viktigt steg för oss, och dessutom är det galet att vi lyckas med det här, säger Guidetti.

Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info