Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Håkansson Sverige och Finland ställde upp på en gemensam bild efter den andra träningsmatchen.

Damlandslaget: Det blev två lärorika matcher mot Finland

13 AUG 2022 19:13
Utan många ordinarie spelare förlorade det svenska damlandslaget även den andra träningsmatchen mot Finland.
”Vi lärde oss nya saker och gjorde framsteg”, säger förbundskapten Lauri Hakala.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 19:13

Damlandslagets två veckor långa träningsläger är över. Finland vann även den andra träningsmatchen av två med 3-0 i set. Setsiffrorna blev 25-16, 25-17, 25-20.

– Vi spelade en ok match. Alla som var med på träningslägret här (utom de skadade) fick spela mot Finland. Vi gjorde många byten i dag och det är inte lätt att komma in och spela direkt, säger Hakala.

I frånvaro av Alexandra Lazic, Rebecka Lazic, Isabelle Haak, Sofie Sjöberg och Elin Larsson, och med skador eller skadekänningar på Lilly Topic, Jonna Wasserfaller och Hanna Hellvig, fick Sverige chansen att testa många nya spelare.

Cecilia Malm och Kirsten Van Leusen fick mycket speltid. Daniella Åström debuterade i landslaget och Ulrika Blomgren startade lördagsmatchen i stället för Anna Haak.

Klara Andersson och Filippa Brink startade varsin match som libero och i den andra matchen spelade Klara spiker mot slutet för att inte slita på spelare som ömmade mot slutet av lägret.

Av de mer etablerade spelare startade Vilma Andersson och Linda Andersson båda matcherna. Hilda Gustafsson fick också speltid.

– Tjejerna spelade hårt och anpassade sig till varandra och det vi försöker åstadkomma. Vi lärde oss alla nya saker. Vi gjorde framsteg på det här lägret men möttes också av utmaningar, säger Hakala. 

Nu knyter landslaget ihop säcken för den här framgångsrika sommaren, med siktet inställt på European Golden League och EM under 2023.

– Totalt sett är jag glad över den här augustiperioden med landslaget. Nu åker spelarna till sina klubbar och så kommer vi hålla kontakten med dem under vintern, avrundar Hakala.
Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info