Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Lubner

Ny förbundskapten för succélandslaget

21 JUN 2018 14:35
Jonas Svantesson tar över som förbundskapten för damlandslaget i volleyboll. Jonas tar därmed steget upp från rollen som assisterande tränare.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2018 14:35

Damlandslaget storsatsar och har högt ställda ambitioner. Med stöd från SOK (Sveriges Olympiska Kommittee) är målet att ta sig till OS 2024 tydligt utstakat. I och med framgångarna ställs allt högre krav på engagemang från landslagsledningen. I det läget har Guillermo Gallardo valt att lämna uppdraget av familjeskäl.

- Guillermo har varit fantastisk i sitt arbete och lett laget till den största framgången hitintills för svensk damvolleyboll. Vi tackar honom för hans insats och har full förståelse för att han vill lämna uppdraget när det nu kommer att kräva ännu mer engagemang, säger Ismo Peltoarvo, Förbundschef för landslaget.

- Jag är stolt över vad vi uppnått och vinsten i Silver European League känns som en stor framgång för laget. Jag kommer att sakna spelarna men uppdraget kräver allt mer engagemang och på grund av familjens nuvarande situation funkar inte ett landslagsuppdrag med OS-satsning, säger avgående förbundskapten Guillermo Gallardo.

Jakten på en ny förbundskapten har börjat och under tiden axlar Jonas Svantesson rollen som förbundskapten.

- Jonas Svantesson har en lång meritlista och har varit med landslaget som assisterande tränare under flera landslagsperioder. Vi har stort förtroende och känner oss väldigt trygga med honom i en ny roll, säger Ismo.

- Efter EM-kvalet som börjar 19 augusti i Örebro och avslutas i januari 2019 räknar vi med att ha en permanent lösning på plats, fortsätter Ismo

Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info