Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman / Johan Löf, Bildbyrån

Volleybollandslagen EM-kvalar i Stockholm

09 OKT 2018 15:45
Den 9 januari kan du uppleva Sveriges volleybollandslag i Stockholm. Inom loppet av några timmar EM-kvalar både damerna och herrarna i klassiska Eriksdalshallen. Stötta lagen på plats och se två matcher till priset av en!
  • Uppdaterad: 09 OKT 2018 15:45

Onsdagen den 9 januari invaderar våra volleybollandslag huvudstaden där det dukas för EM-kvalfest. 17:00 drabbar herrlandslaget samman med Azerbajdzjan. Tre timmare senare tar sig damlandslaget an Tjeckien.

Det här är en dag vi klär oss i gult och blått och tar med familj och vänner för att heja fram våra landslag till segrar. Tillsammans skapar vi magisk inramning och gör Eriksdalshallen till en ointaglig volleybollborg.

Köp biljett nu och se två EM-kvalmatcher till priset av en!

Hoppet om avancemang lever

EM-kvalet inleddes i augusti 2018 och avverkades till två tredjedelar med fyra matcher - två hemma, två borta - för såväl herr- som damlandslaget. I januari fortsätter jakten på avancemang när EM-kvalet avslutas med ytterligare två matcher per lag. Båda lagen spelar bortamatcher helgen 5-6 januari och avslutar sedan på hemmaplan i Stockholm onsdagen den 9 januari.

Sveriges damer spelar i en grupp bestående av Tjeckien, Finland och Estland. Gruppsegraren och grupptvåan kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Turkiet, Ungern, Polen och Slovakien). Finland är klart för avancemang sedan den första kvalperioden.

Sveriges herrar tampas i sin tur med Grekland, Luxemburg och Azerbajdzjan. Samtliga gruppettor och de fem bästa grupptvåorna kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Belgien, Nederländerna, Frankrike och Slovenien). Grekland är klar gruppsegrare sedan den första kvalperioden.

Heja Sverige!

DUBBLA EM-KVALMATCHER
17.00: Sverige (h) vs Azerbajdzjan
20.00: Sverige (d) vs Tjeckien
Plats: Eriksdalshallen (Södermalm), Stockholm
Biljetter: Säljs via Tickster.com. En biljett ger entré till båda matcherna. Vuxen (18+): 150 kr, barn/ungdom (4-17 år) 65 kr, barn 0-3 går in gratis (biljett bokas kostnadsfritt via Tickster).

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info