Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Sollentunas Europacupäventyr inleds mot franskt topplag

23 NOV 2020 14:16
Obesegrade serieledarna i herrarnas elitserie, Sollentuna VK, spelar åttondelsfinal och eventuell kvartsfinal i Europacupen, CEV Volleyball Challenge Cup, 15-17 december i Ankara, Turkiet. Motståndare i åttondelen blir AS Cannes VB.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2020 14:16

Coronasituationen i Europa har inneburit många diskussioner och anpassningar för att förhoppningsvis kunna genomföra Europacupspelet. I CEV Challenge Cup kommer åttondelsfinaler och kvartsfinaler genomföras med spel i coronasäkrade så kallade ”bio bubbles”.

Sollentuna, Benfica och Ankara hade alla ansökt om att få arrangera på respektive hemmaplan. Under ett möte med det Europeiska Volleybollförbundet förra veckan blev det lottning där arrangemanget tillföll Ankara, som ska stå värd 15-17 december. 

- Vi hoppades på möjligheten att få arrangera ett internationellt evenemang här i Sollentuna och är lite besvikna över att lotten avgjorde till Ankaras fördel. Men vi ser självklart ändå fram emot tävlingarna och hoppas att de kommer att kunna genomföras på ett bra och säkert sätt. Vi planerar för resan och tävlingen men har samtidigt stor respekt för situationen i världen just nu. Vi följer därför kontinuerligt myndigheters rekommendationer och beslut och hoppas att vi kommer iväg, säger Åsa Blomgren, ordförande i Sollentuna VK. 

Sollentuna ställs i åttondelsfinalen mot AS Cannes VB, för tillfället på andra plats i Ligue 1. Noterbart är att svenska landslagsspikern Daniel Gruvaeus återfinns i det franska topplagets trupp. I en eventuell kvartsfinal möter Sollentuna vinnaren av SL Benfica från Portugal och Halkbank Ankara från Turkiet. SL Benfica är precis som Sollentunas herrar obesegrade serieledare i sin nationella liga medan Halkbank Ankara just nu befinner sig på fjärde plats i den turkiska ligan. 

- Det är värdefull erfarenhet för spelare, ledare, Sollentuna VK och för svensk volleyboll att finnas med i de här internationella sammanhangen. Jag hoppas att vi framöver får se fler svenska klubbar med ambitionen att spela utomlands och även arrangera internationella evenemang. Vi på förbundet kommer arbeta för att skapa förutsättningar för detta, säger Simon Dahl, internationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet. 

Sollentuna gick vidare direkt till åttondelsfinal då tilltänkta sextondelsfinalmotståndaren TIF Viking Bergen, Norge, fick lämna WO  på grund av Covid-19-restriktioner. 

Länk till officiell turneringssajt!

Skribent: Simon Dahl
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info