Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Målet: Fler division 3-serier till säsongen 2020/21 – anmäl lag nu!

06 MAJ 2020 14:39
Svenska Volleybollförbundet jobbar utifrån målsättningen att öka såväl antalet lag som antalet serier i division 3, som utgör insteget i volleybollens seriesystem. Lag om vill delta i seriespel säsongen 2020/21 ska anmäla sig senast den 15 maj.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2020 14:39

Det går bra för volleyboll som idrott! Intresset ökar och det är fler och fler som söker sig till världens bästa sport. Viljan och efterfrågan på att tävla växer. Få saker är så roliga som att tillsammans med laget få mäta sina gemensamma krafter med motståndarna på andra sidan nät. För att kunna möta intresset på såväl kort som lång sikt jobbar Svenska Volleybollförbundet för att öka tävlingsutbudet.

Insteget i volleybollens seriesystem utgörs av division 3. Seriespel på den här nivån förekommer redan idag, men antalet serier behöver bli fler och samtidigt spridas över större delar av landet. I ett första steg gör Svenska Volleybollförbundet en insats för att få igång seriespel i storstadsregionerna med omnejd, men i förlängningen är den givna förhoppningen att få till division 3-serier över större delar av landet.

Därför ska ditt lag spela seriespel

Att delta i volleybollens seriesystemet är kul och fördelarna är många. Administrationen är nationell och sköts av förbundet, som via Serieportalen tillhandahåller seriesajter med bland annat livescore och lagsidor, som ger alla lag möjlighet att publicera artiklar, bilder och film att sprida till sina medlemmar och supportrar. Alla spelare i seriesystemet är dessutom försäkrade om olyckan skulle vara framme.

Spelupplägget är anpassat till nivån. Division 3 spelas som sammandragsserier, med den stora fördelen att det ger mer tid för volleybollmatcher och färre timmar slösade på resande. Ett sammandrag innebär att tre lag samlas under en dag i en och samma hall för att spela mot varandra, vilket alltså ger två fullängdsmatcher per lag. Varje lag spelar omkring tre deltävlingar på hösten och lika många på våren.

Nya lag välkomnas med rabatt

Vi vill att vår rörelse i allmänhet och seriesystemet i synnerhet ska växa. För att stimulera fler föreningar och lag att bli en del av volleybollfamiljen stöttar vi dem med tre olika former av rabatterade serieavgifter (ordinarie pris 5500kr/lag):

• Föreningar, nya som befintliga, som anmäler helt nya lag för seriespel kan göra detta helt avgiftsfritt förutsatt att minst 70 procent av det nya lagets spelare är under 20 år.
• Nya medlemsföreningar som anmäler ett eller flera lag för seriespel kan göra detta till ett kraftigt reducerat pris om 1500 kr/lag (ord. Pris 5500 kr/lag).
• Befintliga medlemsföreningar som anmäler helt nya lag för seriespel kan göra detta till ett reducerat pris om 3000 kr/lag (ord. Pris 5500 kr/lag).

Vill du och ditt nystartade lag veta mer om seriespelet? Tveka inte att höra av dig Tävlingsledningen (This is a mailto link)!

Anmäl lag senast 15 maj

Planeringen för volleybollsäsongen 2020/21 är i full gång. Alla lag och föreningar som vill spela seriespel ska enligt tävlingsbestämmelserna anmäla sig senast 15 maj.

Behöver du hjälp på traven, eller har du kanske andra tävlingsrelaterade frågor? Kontakta då Tävlingsledningen via This is a mailto link!

Befintliga lag anmäls till den nivå/division som kommunicerades ut i nyheten från den 31 mars. Nya föreningar och lag som i sin tur har för avsikt att kliva in i seriespel är varmt välkomna att anmäla sig på samma sätt och med samma deadline. 

Svenska Volleybollförbundet jobbar utifrån målet att under andra halvan av maj kunna ta fram serieindelningen, säsongsupplägget och spelschemat, förutsatt att rådande samhällssituation och virusutbrott ger oss de nödvändiga förutsättningarna. Så snart säsongsupplägget är klart kommuniceras det på volleyboll.se samt direkt till alla föreningar som anmält sig för seriespel.

Skribent: Svensk Volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info