Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Mäktig premiärhelg med 90 seriematcher

25 SEP 2020 13:28
Helgen 26-27 september servar vi igång seriespelet 2020/21. Volleyboll.se levererar förutsättningar, nyttiga länkar och häftiga siffror om premiäromgångarna!
  • Uppdaterad: 25 SEP 2020 13:28

Som vi har väntat och längtat! Efter en fjolsäsong som tog slut på tok för tidigt, och som för många inneburit ett ofrivilligt och ovanligt långt uppehåll i sitt utövande av världens bästa idrott, är abstinensen efter match- och seriespel stor.

Och nu står vi äntligen här på servelinjen, redo att sätta igång de första av tiotusentals rallyn som kommer spelas i idrottshallar runt om i Sverige under volleybollsäsongen 2020/21!

Ridån går upp

Det är i princip full föreställning som gäller. Av landets 23 volleybollserier går hela 17 igång under lördagen och söndagen. Totalt 90 seriematcher står på menyn, och samtliga går att följa via livescore på Serieportalen, där alla divisioner som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med spelscheman, resultat med mera.

Tio av helgens nära hundra volleybollbataljer utgörs av elitseriematcher. Förhoppningen är att flera av dem ska visas live på Serieportalen med hjälp av den breda streaminglösning som säkrats för Elitserien, och som framåt kommer innebära att alla elitseriematcher visas som ”Pay per view” på en och samma plattform. Streaminglösningen rullas ut successivt under hösten och har uppstart under september/oktober, vilket gör att utbudet kan variera från vecka till vecka fram till dess att allt är på plats. Helgens testsändningar visas fritt för alla!

”Väl förberedda”

Över 200 seriespelande lag kommer till start säsongen 2020/21, vilket är en 20-procentig ökning jämfört med förra året, då 168 lag deltog.

Bland de som premiärspelar i helgen hittar vi exempelvis Eneryda Volleys damer, som efter en säsong i division 2 är tillbaka i ettan.

- Tillbakakomlingar kan vi kalla det. Nu är vårt mål att hålla oss kvar. Klart det är konstigt med den långa pausen och vi kanske behöver några matcher innan vi kommer in i det. Men så är det ju för alla lag, det är inget unikt. Men vi känner oss väl förberedda, vi har haft bra träningar, säger spelande tränaren Claudia Schlegel till tidningen Smålänningen inför seriestarten borta mot Helsingborg på lördag.

IK Ymers division 1-herrar gör sig också redo för säsongsdebut, där Falkenberg B radar upp på andra sidan nät på söndag:
- Vi har lite mer bredd i år. Jag tänker att vi ska vara med och utmana alla lagen, säger Ymers Håkan Sigfridsson till Borås Tidning.

Följ råd & riktlinjer

Det är viktigt att alla inom volleybollrörelsen påminner sig om att säsongen 2020/21 inleds mitt i en pandemi och genomförs under speciella förutsättningar där vi alla behöver hjälpas åt att minska risken för smittspridning.

Alla som på olika sätt är involverade i volleybollaktiviteter har ett ansvar att följa myndigheternas rekommendationer, Svenska Volleybollförbundets råd och riktlinjer och de anpassade tävlingsbestämmelserna.

LÄNKAR
Serieportalen – alla serier samlade
Livescore från alla helgens matcher
Bred streaminglösning för Elitserien
Corona: Rekommendationer, råd och riktlinjer

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info