Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Klart för säsongsstart med anpassade tävlingsbestämmelser

07 SEP 2020 13:07
Säsongen 2020/21 inleds i en pandemi och genomförs under förutsättning att alla tar ansvar och följer myndigheternas rekommendationer, Svenska Volleybollförbundets råd och riktlinjer samt de anpassade tävlingsbestämmelserna som nu klubbats igenom.
  • Skapad: 07 SEP 2020 13:07

En ny volleybollsäsong är igång och om några veckor släpper vi lös seriespelet i Elitserien och division 1, 2 och 3.

För att möjliggöra tävling på så normala och rättvisa premisser som möjligt och i enlighet med de smittskyddsåtgärder som regering och myndigheter utfärdat har Svenska Volleybollförbundet tagit fram två grundläggande dokument:

• Det första utgörs av de råd och riktlinjer som publicerades den 21 augusti och som gäller all inomhusverksamhet i volleyboll och beachvolley.

• Det andra dokumentet består av nya kompletterande tävlingsbestämmelser, som beslutades av Svenska Volleybollförbundets förbundsstyrelse den gångna helgen och som nu läggs som bilaga till ordinarie tävlingsbestämmelser. De nya bestämmelserna träder i kraft omedelbart, måndagen den 7 september, och gäller tills vidare.

Alla som arrangerar eller deltar i volleybollaktiviteter förväntas både följa och hålla sig uppdaterade på råden och riktlinjerna, som kan ändras med kort varsel. På samma sätt förväntas lag och föreningar som deltar i seriespel hålla sig inom ramen för tävlingsbestämmelserna.

168 har blivit över 200

Med dessa handlingar på plats kan seriespelet servas igång helgen 26-27 september.

– Vi ser med tillförsikt och spänning fram mot säsongen, som blir både speciell och oerhört viktig. Uppstarten sker under en pågående pandemi som vi alla med självklarhet måste anpassa oss efter. Vår rörelse har gjort det på ett fantastiskt sätt så här långt och står beredd att fortsätta ta sitt ansvar, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Över 200 lag kommer till start i Svenska Volleybollförbundets seriesystem säsongen 2020/21, vilket är en 20-procentig ökning jämfört med förra året, då 168 lag deltog.

– Med några få veckor till seriestart är känslan mycket positiv. Efter det abrupta och allt för tidiga avslutet i våras, som för många inneburit ett ofrivilligt och ovanligt långt uppehåll i utövandet, är längtan efter att få spela och tävla extra stor och stark - det är tydligt i kontakterna med lag och föreningar. Vi välkomnar med glädje både nya och gamla spelare tillbaka till hallarna, avslutar Kihlström.

Följ säsongen via Serieportalen

Serieportalen är sedan hösten 2019 hemmet för samtliga serier och divisioner i Svenska Volleybollförbundets seriesystem. Här samlas nyheter, bilder och klipp som personal och alla seriespelande volleybollag tillsammans genererar under säsongen. Här finns också en livescore-tjänst som låter dig följa alla pågående matcher i alla serier, poäng för poäng, set för set, dag ut och dag in. Dessutom finns Svensk volleybolls sociala medier-flöden integrerade.

Under Serieportalen sorterar samtliga serier med varsin så kallad turneringssajt, innehållande nyheter, spelscheman, tabeller, statistik, lag- och spelarsidor m.m. Kommande turneringar och volleybollmästerskap som arrangeras i Svenska Volleybollförbundets regi, så som Grand Prix, Ungdoms-SM, Junior-SM, får också turneringssajter som poppar upp i portalen.

Samtliga föreningar ansvarar för att lägga in sina seriespelande lag och dess spelare i god tid innan säsongsstarten. Föreningar/lag som vill ha vägledning i arbetet med plattformen kontaktar This is a mailto link.

LÄNKAR
Till Serieportalen!
Kompletterande tävlingsbestämmelser för volleybollsäsongen 2020/21
Volleybollförbundets råd och riktlinjer för inomhussäsongen 2020/21
Folkhälsomyndighetens rekommendationer till idrotten
Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg
Volleybollförbundets löpande uppdateringar
RF: Idrotten och coronaviruset

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info