Hoppa till sidans innehåll
Förbundskapten Lauri Hakala coachade RIG Falköping i division 1 i helgen.

Intensivt när Lauri Hakala besökte RIG – igen!

25 OKT 2022 18:44
Damlandslagets förbundskapten Lauri Hakala besökte RIG i Falköping under veckan och färgade instruktörer och spelare med sin närvaro. ”Alla vill lära sig mer”, säger han om upplevelsen.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2022 18:44

Volleybollgymnasiet RIG i Falköping är inne i en intensiv period. Många av eleverna deltog i veckan med U17-landslagen i Nevza i Danmark och fler gör det den här veckan med U19-landslagen som ska till Finland.

Samtidigt tränar spelarna på RIG för fullt och spelar matcher i Elitserien, division 1 och division 2.

Verksamhetschefen Ulric Svensson har börjat sin nya tjänst i Falköping, förbundets ekonomi- och administrationsansvariga Frida Eriksson är på plats och förbundskaptenen Lauri Hakala besökte under veckan volleybollcentret – och avslutade med att coacha RIG Falköping-tjejerna i division 1.

– Det är underbart att arbeta med unga människor. Alla är ivriga att lära sig. Och vi blev bättre på kuppen. Vi tränade på samma saker som elitspelare på högsta nivå tränar på. Att arbeta med unga spelare som har drömmar är kul, säger Hakala.

Under veckan fick han chansen att komma närmare RIG-instruktörerna Göran Persson och Haitham Aleter, liksom Robert Söderberg och Naoko Hashimoto när de kom hem från Nevza-äventyret i Danmark.

Det är andra gången Hakala besöker RIG efter sommarens aktiviteter med damlandslaget.

– Coaching är coaching. Det handlar mer om att göra de rätta sakerna än att jaga resultat. De visar en härlig anda här, säger han.


RIG F jublar efter div1seger.jpg
Seger i division 1 för RIG Falköping, men än viktigare var att de fick lära sig mer av coachduon Lauri Hakala och Haitham Aleter.

Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info