Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Intensiv Champions League-vecka för svenska volleybollstjärnor

01 FEB 2021 16:11
Alexandra Lazic och Haak-systrarna Anna och Isabelle är redo att på nytt visa upp sig på den största av scener för europeiska volleybollklubbar när Champions League-gruppspelet avgörs kommande dagar!
  • Skapad: 01 FEB 2021 16:11

Pågående pandemi gör att CL-gruppspelet den här säsongen avgörs i så kallade "bubblor" i två omgångar. Fyrlagsgrupperna samlades första gången i november/december 2020, då varje lag avverkade tre av sina totalt sex gruppspelsmatcher. Och nu, 2-4 februari, är det alltså dags att fullborda fasen som ska vaska fram totalt åtta kvartsfinallag!

Svedala- och RIG-fostrade Alexandra Lazic och hennes polska klubblag DevelopRes SkyRes Rzeszów ligger på fjärde och sista plats i grupp A efter att ha fått med sig en poäng från den första bubblan i Florens, Italien. Laget beger sig nu till Schwerin, Tyskland, med siktet inställt på att förbättra tabellplaceringen i kamp med värdstadens Schweriner SC samt de båda italienska storlagen Scandicci och Busto Arsizio.

För Engelholms VS-fostrade systrarna Anna och Isabelle Haak väntar en ny härlig syskonkamp när deras respektive klubblag, ASPTT Mulhouse (FRA) och Vakifbank Istanbul (TUR), samlas i Lodz, Polen, tillsammans med värdstadens LSK Commercon Lodz och Maritza Plovdiv (BUL). "Bella" och hennes Vakifbank, som nått minst semifinal de senaste åtta (!) åren, toppar grupp C på maximala nio poäng efter den första gruppspelsbubblan i Plovdiv och är storfavoriter till att säkra slutspelsavancemang. Anna och Mulhouse står i sin tur på tre poäng med tre matcher spelade och kan, om resultaten studsar rätt i såväl den egna gruppen som i andra, ta sig vidare till slutspel för första gången i klubbens historia. CL-gruppspelet består av totalt fem fyrlagsgrupper, från vilka de fem vinnarna och de tre bästa tvåorna kvalificerar sig för kvartsfinal.

Slutspelslottningen äger rum fredagen den 12 februari. Lördagen den 1 maj når Champions League-säsongen sitt crescendo, med direkt avgörande finaler där de vinnande dam- och herrlagen belönas med 500 000 euro vardera i prispengar.

Samtliga Champions League-matcher streamas live via eurovolley.tv, där det också publiceras highlights.

Vi önskar våra blågula stjärnor lycka till med veckans volleybollbravader!

"Alex" spelschema
2/2, 20:00 vs Schwerin
3/2, 17:00 vs Busto Arsizio
4/2, 17:00 vs Scandicci

Annas spelschema
2/2, 20:30 vs Plovdiv
3/2, 18:00 vs Istanbul
4/2, 20:30 vs Lodz

"Bellas" spelschema
2/2, 18:00 vs Lodz
3/2, 18:00 vs Mulhouse
4/2, 18:00 vs Plovdiv

LÄNKAR
• Officiell turneringssajt - CL dam (spelschema, resultat, stats, foton)
• Livestreaming vi eurovolley.tv

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info