Hoppa till sidans innehåll

”Grattis, Bella!” skrek landslagskompisarna på plats i hennes hemstad

12 MAJ 2022 20:40
På en storbildsskärm såg landslagskompisarna Isabelle Haak bli turkisk mästare.
”Stort grattis, Bella! Så häftigt att vi kunde se det tillsammans”, säger lagkamraten Vilma Andersson.
"Awwwwww, taaaack! Bästa", svarar Bella.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2022 20:40

I Isabelle Haaks uppväxtstad Ängelholm pågår landslagslägret inför European Silver League.
Efter dubbla träningspass under torsdagen kopplade landslaget av med mat på restaurang PoP – och volleyboll i världsklass på en storbildsskärm.

Det var den femte och avgörande finalmatchen i det turkiska mästerskapet mellan Vakifbank Istanbul och ärkerivalen Fenerbahce. Det har varit en svängande finalserie, men den avgörande drabbningen slutade 3-0 i set till Vakifbank med Isabelle Haak i laget.

– Så kul att hon vann. De har varit så bra hela säsongen. För oss var det jättekul att sitta och kolla tillsammans. Hoppas hon blir glad när hon får höra att vi gjorde det, säger Vilma Andersson.

– Åh, tack! Bästa! säger en glad Isabelle Haak tillbaka.

Om segern och att bli turkisk mästare säger hon:

– Känns sååå bra, jag är lättad men det är också mycket glädje. Jag är så stolt över laget eftersom vi gör det här tillsammans. I kväll blir det ett stort lagfirande.

Vilma å sin sida har två säsonger bakom sig i Engelholm, men ännu med knuten till staden är ”Bella” som är uppväxt där. Nu missar världsstjärnan pågående landslagsläger eftersom hon hade turkiska mästerskapet och senare även Champions League-finalen kvar att spela 22 maj.

– Hoppas vi kan se den tillsammans också, säger Vilma.

Sedan ansluter Haak till den svenska truppen inför European Silver League som inleds borta i Slovenien 28 maj. Sverige spelar sin första hemmamatch 4 juni mot Portugal i Lund.

Vill man se landslagsvolleyboll redan nästa vecka spelas två träningsmatcher mot Estland i Ängelholm 20 och 21 maj.Biljetter till European Silver League köper man här.

Mer om damlandslagets träningsmatcher mot Estland och herrlandslagets match mot Danmark läser man här.Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info