Hoppa till sidans innehåll
Foto: Europeiska Volleybollförbundet (CEV)

Champions League: Andra blågula syskonderbyt avgjort

03 FEB 2021 20:40
Under onsdagen stod Haak-systrarna Anna och Isabelle för andra gången inom loppet av tre månader på varsin sida nät i en tävlingsmatch. Och det var inte i vilket sammanhang som helst; Champions League, den största av scener för europeiska klubblag!
  • Uppdaterad: 03 FEB 2021 20:40

Isabelle, nyligen nominerad som Årets kvinnliga idrottare vid Idrottsgalan, gick återigen segrande ur syskonbataljen då hon förde sitt turkiska Vakifbank Istanbul till en säker 3-0-seger (25-15, 25-13, 25-18) mot franska serieledaren Mulhouse. ”Bella” stod för 17 poäng, flest av alla, och utsågs till matchens lirare. Dagens drabbning blev därmed något av en repris från november månads möte lagen emellan, då det slutade med samma setsiffror och med samma svenska högerspiker som MVP.

– Alla matcher i Champions League är jätteviktiga och roliga att spela och jag var extra taggad att få möta Anna, vi har ju tidigare bara spelat med varandra. Vi är båda väldigt tävlingsinriktade, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

2. Isabelle Haak Vakifbank.jpg
Foto: Europeiska Volleybollförbundet.

Anna – som under tisdagens segermatch mot bulgariska storlaget Maritza Plovdiv stod för 17 poäng, magiskt mottag och utsågs till matchens lirare – bidrog starkt i försvarsspelet, men hade en tyngre kväll i anfall där hon stannade på en poäng.

De Engelholms VS-fostrade systrarna befinner sig för närvarande i en så kallad ”bubbla” i Lodz, Polen, där Champions League-gruppspelet avgörs med matcher tre dagar i sträck. Vakifbank och Mulhouse spelar i en fyrlagsgrupp där alla lag ska mötas två gånger och spela totalt sex matcher. De tre första omgångarna avverkades i slutet av november i Plovdiv, Bulgarien.

3. Anna Haak Mulhouse.jpg
Foto: Europeiska Volleybollförbundet.

I och med dagens seger är Vakifbank Istanbul nu klart för kvartsfinal i egenskap av gruppvinnare, detta trots att en omgång återstår; torsdagens match mot Plovdiv. Vakifbank är en stormakt inom den väldiga volleybollvärlden. Laget har nått CL-semifinal de åtta senaste åren, elva gånger totalt och har hela fyra mästartitlar sedan tidigare. Laget var framme i semifinal förra våren, med Isabelle Haak som hela turneringens stora poängdrottning, men som så mycket annat tvingades volleybollsäsongen avbrytas på grund av coronautbrottet.

– Vi är ett av de favorittippade lagen och det finns bara ett mål i sikte: Att ta revansch för förra året, säger Isabelle Haak till SVT.

För Anna och Mulhouse är nu hoppet ute om att nå klubbens första slutspelsavancemang i Champions League. Seger i morgondagens match mot Lodz skulle visserligen sannolikt innebära att laget slutar tvåa i grupp C, men det kommer inte räcka för att placera sig som en av de tre bästa grupptvåorna, vilka utöver gruppsegrarna är de som kvalificerar sig för kvartsfinal.

En tredje svensk volleybollstjärna var också igång under onsdagens intensiva CL-omgång. Svedala-fostrade Alexandra Lazic, nu i polska Developres SkyRes Rzeszow, stod för nio poäng, näst mest i laget, i förlustmatchen mot italienska Busto Arsizio. Rzeszow är sedan tidigare avhängt i grupp A och kan inte kvalificera sig för slutspel. I morgon avslutar de med match mot ytterligare ett italienskt gäng, gruppledande Savino del Bene Scandicci.

”Alex”, Anna och ”Bella” är alla uttagna i det svenska damlandslaget som i maj ska försöka kvala till sig en plats i 2021 års EM-slutspel.

1. 173712_RZE_BUS_03.02.2021_Mai_7315.jpg
Foto: Europeiska Volleybollförbundet.

SVENSKARNAS INTENSIVA CL-VECKA
Annas spelschema

2/2, 20:30 vs Plovdiv
3/2, 18:00 vs Vakifbank Istanbul
4/2, 20:30 vs Lodz

"Bellas" spelschema
2/2, 18:00 vs Lodz
3/2, 18:00 vs Mulhouse
4/2, 18:00 vs Plovdiv

"Alex" spelschema
2/2, 20:00 vs Schwerin
3/2, 17:00 vs Busto Arsizio
4/2, 17:00 vs Scandicci

LÄNKAR
• Officiell turneringssajt - CL dam (spelschema, resultat, stats, foton)
• Livestreaming vi eurovolley.tv

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info