Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mert Bulent Ucma TVF

#ChallengeCupM: Sollentuna imponerade mot franska serieledaren

15 DEC 2020 17:01
Europacupäventyret är över för Sollentunas herrar. Det står klart efter en 0-3-förlust i åttondelsfinalen mot AS Cannes VB under tisdag eftermiddag.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2020 17:01

Siffrorna skrevs till 25-20, 25-18, 25-18 till fördel för det franska storlaget, som just nu toppar Ligue 1. Förlusten innebär att Sollentuna är utslaget ur Challenge Cup.

Elitserieledaren från norra Stockholm ska dock ha all heder för hur man stod upp mot det tuffa och mycket konkurrenskraftiga motståndet. Prestationen imponerade, både individiellt och som lag. Här finns massvis av viktiga lärdomar och erfarenheter att ta med sig in i framtiden, som ser minst sagt ljus ut för Sollentuna, både på kort och lång sikt.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match, men jag tycker att vi har många bra perioder. Vi öppnar matchen starkt, men allt eftersom blir Cannes sideout för stabil. Överlag en skitrolig upplevelse, och även om det finns saker vi kunde gjort bättre så tycker jag vi visar att vår högstanivå räcker väldigt långt, även mot riktigt bra lag, säger lagkapten Staffan Blomgren, som var poängbäst för sitt Sollentuna med 12 "pinnar", tätt följd av yngre brodern Peter (11).

Ur ett blågult perspektiv gladde också Daniel Gruvaeus inhopp för Cannes. Den Falkenbergsfostrade spikern kom in i slutet av andra akten och satte dit setbollen. När tredje set sedan tog vid var det fortsatt med det svenska utlandsproffset på planen. Totalt blev det fem poäng i Europacupdebuten för 21-åringen.

Ytterligare en svensk visade upp sig på den internationella volleybollscenen under tisdagen. Marcus Nilsson och hans IBB Polonia London förlorade 1-3 mot serbiska OK Nis i åttondelsfinalen av CEV Cup och är därmed utslagna ur turneringen. "Max" imponerade dock stort från sin position som högerspiker och noterades för totalt 20 poäng, flest av alla i Polonia.

15 dec | SOLLENTUNA 0-3 CANNES | Challenge Cup (h)
14:00 | TVF SC Baskent Sports Hall | Statistik

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info