Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kostadin Andonov

Svensk systrakamp i Champions League

26 NOV 2020 16:00
Haak-systrarna Anna, 24, och Isabelle, 21, stod för första gången på varsin sida nät i en tävlingsmatch under onsdagskvällen. Och det var inte i vilket sammanhang som helst; Champions League, den största av volleybollscener för europeiska klubblag!
  • Skapad: 26 NOV 2020 16:00

Isabelle, nyligen nominerad till Idrottsgalan som Årets kvinnliga idrottare, gick segrande ur syskonbataljen då hon förde sitt turkiska Vakifbank Istanbul till en säker 3-0-seger (25-18, 25-16, 25-18). ”Bella” stod för 18 poäng, flest av alla, och utsågs till matchens lirare.

- Så kul att spela mot min syster! Sedan är jag glad över hur laget presterade; både defensivt, i passningsspelet och i det aggressiva anfallsspelet. Vi hade jättebra energi! säger Isabelle till CEV:s Twitter efter matchen.

Anna, som representerar franska toppklubben ASPTT Mulhouse, spelade set två och tre och bidrog med två poäng och starkt försvarsspel.
- Vi gjorde okej ifrån oss, men kunde antagligen ha spelat lite bättre. De (Vakifbank Istanbul) är ett väldigt bra lag, så jag är ändå glad att vi lyckades hålla siffrorna ganska jämna. Superkul att spela mot "Bella", jag hade sett fram emot den här matchen länge. När vi hamnade i framlinje mot varandra ville jag givetvis blocka ner henne, men jag fick aldrig chansen, säger Anna i intervju med CEV:s Twitter.

De Engelholms VS-fostrade systrarna befinner sig för närvarande i så kallad ”bubbla” i Plovdiv, Bulgarien, där Champions League-gruppspelet just dragit igång. Vakifbank och Mulhouse spelar i en fyrlagsgrupp där alla lag ska mötas två gånger. Under veckan i Plovdiv spelar lagen sina första matcher mot varandra. 2-4 februari möts lagen sedan igen för att fullborda gruppspelet i Lodz, Polen. Haak-systrarna kommer alltså mötas ytterligare en gång i Champions League.

Under tisdagen inledde Mulhouse och Vakifbank med varsina 3-0-segrar. I dag, torsdag, avslutas den första ”gruppspelsbubblan” med nya matcher, där Anna och Mulhouse ställs mot LSK Commercon Lodz medan Isabelle och Vakifbank utmanar hemmaspelande Maritza Plovdiv.

Highlights från gårdagens match finns tillgängliga här och är fria att använda. Samtliga Champions League-matcher sänds via www.eurovolley.tv!

Spelschema, statistik med mera finns på den officiella turneringssajten.

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info