Hoppa till sidans innehåll
Foto: robert boman 730606

Seriespelet startar tidigast 13-14 februari

22 JAN 2021 12:00
Efter regeringens pressträff på torsdagen står klart att spelare födda 2004 och tidigare fortfarande inte får tävla, vilket gör att seriespelet inte kan återupptas den 6-7 februari, vilket var förhoppningen.
  • Skapad: 22 JAN 2021 12:00

Med nuvarande restriktioner som sträcker sig till och med den 7 februari kan division 1-3-serierna starta tidigast helgen 13-14 februari. Notera att restriktionerna kan förlängas ytterligare.
Planen är fortsatt att aktuella serier ska genomföras enligt den plan som presenterades i början av december.

Vänligen notera att olika serier kan behöva återstarta vid olika tillfällen, beroende på eventuella smittskyddsråd som kan komma att gälla lokalt och regionalt. Exakt startdatum för var och en av serierna kommuniceras direkt till berörda lag så snart som möjligt efter att myndigheter gett grönt ljus för matchspel på alla nivåer.


Ytterligare åtgärder kan bli aktuella


Om råd och riktlinjer under längre tid fortsatt gör det omöjligt att bedriva tävlingsverksamhet regionalt eller nationellt kan Svenska Volleybollförbundet komma att meddela ytterligare anpassningar och åtgärder av spelscheman och upplägg. Svenska Volleybollförbundet följer utvecklingen noga, ser ständigt över hur verksamheten påverkas på kort och lång sikt och kan komma att omvärdera tidigare beslut.

Utgångspunkten i Svenska Volleybollförbundets arbete med tävlingar är under en normal säsong att alla alltid ska kunna delta på så rättvisa premisser som möjligt. Utifrån utmaningen som pandemin utgör kan det dock framåt och gentemot enskilda lag komma att behöva göras avsteg från denna princip om seriespelet ska kunna slutföras i någon form.

Vi tackar för tålamodet och förståelsen som visats hittills under pandemin, när vi som rörelse ställts inför frågor och utmaningar som saknar motstycke genom den svenska volleybollhistorien. Vi uppmanar alla att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridningen. Om vi alla följer och håller oss uppdaterade på myndigheternas råd ökar chansen att vi snart igen får kliva in på volleybollplanen tillsammans med lagkamrater och med motståndare på andra sidan nätet.

Uppdateringar kommuniceras via www.volleyboll.se. Allmänna frågor ställs till This is a mailto link. Frågor om seriespelet skickas till This is a mailto link.

Skribent: Svensk Volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info