Hoppa till sidans innehåll

Sverige vågade och vann

14 AUG 2010 16:56
I 8-nationers sista match spelade Sverige återigen mot Belgien. Matchen gällde 7-8 plats. Matchen blev enormt jämn men även denna gång vågade Sverige och vann med 3-2.
  • Skapad: 14 AUG 2010 16:56

Efter den mycket tunga förlusten mot Holland igår så laddade Sverige med en trevlig filmkväll och så sakteliga smög sig revanschlustan inför dagens match sig på. Sverige startade matchen bäst men likt dom andra matcherna hamnade man i några tunga rotationer där man hade svårt att vinna boll mot det fysiska belgiska laget. Trots det kunde man till slut reda ut spelet och vinna set ett med 25-23.

I andra set hamnade Sverige på efterkälken då Belgien chansade vilt i sin serve och fick god utdelning. Vid underläge 19-23 såg det svårt ut för Sverige. Men en side-out senare och bra servar av Frida Randén så kunde Sverige trycka på och kvitteringen kom när Alexandra Lazic satte en backspike fram till 23-23. På den tredje setbollen kunde man via ett bra anfall av Madelene Green vinna med 28-26. Spelet i set tre och fyra påminde mycket om dom två inledande seten. Men nu var det Belgien som visade kraft och kyla när avgörandet kom. Man fick dock god hjälp av de svenska servarna som allt som oftast hamnade utanför baslinjen. Belgien kunde vinna dessa två set som slutade precis så jämnt som innan via 26-24 och 25-23.

En tendens var dock att Sverige började få allt bättre kontroll på sin mottagning där liberon Gabriella Lundvall spelade mycket bra. I femte set var det återigen dags för dramatik och Sverige tog kommandot med bra servar. Sverige höll en ledning till 11-8 innan Belgien knaprade in till 11-10. På nästföljande boll vann Rebecka Lazic bollen till Sverige. Nu satte Sofie Sjöberg stor press på Belgien via bra servar och Sverige gick fram till matchboll vid 14-10. På den andra matchbollen tryckte Rebecka Lazic in en spike till 15-11 och ett vilt segerjubel bröt ut.

 

- För andra dagen irad spelar vi en match som är 2 timmar och 20 minuter. Jag är mäkta imponerad av tjejernas moral och vilja att gå ut att vinna denna matchen efter vad vi gick igenom igår. Alla 12 tjejerna har bidragit till att vi kunde ladda om så bra. I det svenska laget hade vi Alexandra Lazic som dagens främsta aktör. Även liberon Gabriella Lundvall får plusbetyg avslutar lagets coach Kalle Nordén. 

 

Sverige-Belgien 3-2 (25-23,28-26,24-26,23-25,15-11)

 

Bästa Poängplockare: Alexandra Lazic 20p, Rebecka Lazic 18p, Madelene Green 18p

 

8-nationers

Klassen på årets turnering har vart den bästa jag någonsin varit på. Alla lag har en bra fysik och besitter ett servetryck vi inte alls är vana att möta hemma i Sverige. Alla lag har spelat med sina bästa lag vilket torde vara unikt för denna turnering. Ett bra kvitto för oss men såklart väldigt tufft. I skrivande stund tog Sveriges övermän från gårdagen en lätt seger på Schweiz och knep femteplatsen (tänk att en boll kan betyda så mycket). Vi har kanske prestationsmässigt gjort vår bästa turnering och en setskillnad på 9-12 är mycket bra för oss i dessa sammanhang. Alla tjejer har tagit kliv i sin utveckling och vi ser ljust på framtiden säger lagets coacher Kalle Nordén och Per-Erik Dahlqvist.

I Finalen spelar Italien och jättesensationen Spanien som har ett mycket samspelt lag med en enorm spiker i Jessica Rivero. Italien som slog det Tyska laget med 17-15 i femte set igår får dock gälla som favoriter trots skador på både lagets första libero och passare.

Skribent: Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info