Hoppa till sidans innehåll

Sverige tog guld i U17-NM

22 DEC 2009 08:07
Sverige vann finalen mot Finland med 3-0 i set, men det var dock stenhårt i alla set. Det är Sveriges första guld i U17-NM på tjejsidan på fyra år.
  • Skapad: 22 DEC 2009 08:07

Det första setet var mycket jämnt och det skiljde endast några få poäng mellan lagen. Finland ledde med 20-19 innan Sverige tog tre raka bollar. Finland tog sin 21:a poäng, men sedan avslutade blågult setet med starkt servande av Frida Randén, vilket gav setvinst med 25-21.

Det svenska laget började bra även i det andra setet och ledde med 17-11 innan man hamnade i servemottagningsproblem. Hastigt och mindre lustigt gick Finland ikapp och förbi till 21-19. Några minuter senare hade Finland skaffat sig sina första setbollar vid ställningen 24-22. Men ännu en gång visade det svenska laget prov på mental styrka i slutet av seten när man först räddade två setbollar och sedan vann på Sveriges första setboll. 26-24 och en otroligt skön 2-0 ledning var ett faktum.

Sverige fick en smakstart på det tredje setet och ledde 11-2 och 18-8 innan det började smyga sig in farliga "guldtankar" i de blågula spelarnas medvetande. Detta gjorde att allt som tidigare hade gått så enkelt helt plötsligt verkade betydligt svårare. Det gick så långt som att Finland nästan hade ätit upp hela den svenska ledningen vid 24-23. Lyckligtvis lyckades Rebecka Lazic ha nerverna under kontroll och slå in den fjärde svenska matchbollen! Det svenska segerjublet visste inga gränser och glädjetårarna sprutade när saken var klar.

Två svenska tjejer kom med i Allstar Team, nämligen Madelene Green och Alexandra Lazic.

Matchen innehöll verkligen en stor portion av dramatik. Båda lagen gjorde ganska många poänggivande misstag, men det var Sverige som höll nerverna bättre i ordning när det drog ihop sig.

-Vi gör ännu stark insats idag inte minst på det mentala planet att vi lyckas vinna det andra och det tredje setet med tanke på hur de utvecklade sig. Stort plus idag till Frida Randén för starkt blockspel och bra servande. Frida Randén fick dessutom det egna lagets MVP-pris. Madelene Green gjorde också bra ifrån sig idag. Hon gjorde flest poäng och var tillsammans med Frida lagets bästa blockare. Som helhet så har gruppen tränat och presterat bra under hela förberedelse- och turneringsperioden, vilket ligger till grund för denna framgång berömmer tränarduon, Daniel Glimvert och Martin Karlsson.

Sverige - Finland 3-0 (25-21, 26-24, 25-23)
Bästa poängplockare: Madelene Green 15, Rebecka Lazic 7

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info