Hoppa till sidans innehåll

Sverige körde över Norge och Island första dagen

13 OKT 2009 17:17
De svenska U-19 tjejerna visade att man är i Danmark för att slåss om guldet när man slog Norge med klara 3-0 i öppningsmatchen av NEVZA Championship. Även Island fick en snabb lektion.
  • Skapad: 13 OKT 2009 17:17

Norge
Sverige dominerade matchen från första stund och servade rejält bra under hela matchen. Norge fick allt som oftast anfalla i tunga lägen och blev ett lätt byte för ett stabilt svenskt lag. Matchbilden var sig lik i alla tre seten och endast i tredje set vid ledning 13-6 tillät man Norge att få några enkla poäng. Men vid 16-13 skärpte man tonen igen och gled ifrån till 25-19 och 3-0.

- En mycket väl genomförd match där samtliga spelare bidrog till laget på ett bra sätt. Vi servade starkt matchen igenom och visade upp ett fysiskt spel som blev Norge övermäktigt. Extra plus till trion Madelene Green, Elin Hoszek och Katarina Persson.

Sverige-Norge 3-0 (25-11.25-17,25-19)
Bästa poängplockare: Madelene Green 14p, Elin Hoszek 11p, Alexandra Lazic 8p.
Startsexa: Katarina Persson, Ida Tholse, Cecilia Hall, Alexandra Lazic, Madelene Green, Elin Hoszek, Josefin Karlsson (libero)

Island
Dagens andra match var mot Island. Det visade sig ganska snabbt att de skulle bli en munsbit för de svenska laget. Endast i början av matchen hade Sverige lite bekymmer att producera ett eget spel som gav utdelning. Men ganska omgående kunde Sofia Harlin och Elin Albertsson sätta prägel på matchen med starka kantanfall. Matchen var över på en dryg timme och Sverige har 6-0 med sig i bagaget till morgondagens spel.

- Vi gör en stadig match och glädjande är att tre "nya" spikers kommer in och spelar så bra under matchen. Nu är alla spelare igång, sånär som på Anna Westerlund (sträckning i triceps) och Jennie Hugosson som dras med axelbesvär. I denna match plussar jag extra för Sofia Harlin och centrarna Ida och Cissi som blixtrar till. Imorgon så ställs laget mot Färöarna. Det kan nog bli en mycket svårare match än vi tippat på förhand då Färöarna visade upp ett riktigt bra spel mot Danmark i dag och hade danskorna på fallrepet vid 1-0 och 20-18. Nu vände Danmark och vann med nöd och näppe via 3-1 men jag blir inte alls förvånad om Färöarna åker hem med en medalj i år, avslutar coachen Kalle Nordén.

Sverige-Island 3-0 (25-16,25-10,25-11)
Bästa poängplockare: Sofia Harlin 17p, Katarina Persson 13p, Cecilia Hall 10p.
Startsexa: Katarina Persson, Ida Tholse, Cecilia Hall, Rebecka Lazic, Sofia Harlin, Elin Albertsson, Josefin Karlsson (libero)

Skribent: Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info