Hoppa till sidans innehåll

Sverige gruppsegrare efter vinst mot Danmark

21 DEC 2009 08:02
Sverige vann även sin andra gruppspelsmatch, denna gång mot hemmanationen Danmark. Det andra setet blev matchavgörande när Sverige vände ett stort underläge.
  • Skapad: 21 DEC 2009 08:02

Efter en jämn inledning på matchen tog Sverige tag i händelserna efter ett par starka serverotationer. På slutet av setet rann poängen iväg och tillslut blev det en ganska komfortabel setvinst med 25-17, efter en stark avslutning.

I det andra setet fick blågult en tuff start och hamnade snabbt i ett ganska stort underläge. Dels fick Sverige lite problem med sin servemottagning - som tidigare hade varit klockrent - och dels så fick laget ett antal minst sagt diskutabla domslut emot sig. Detta gjorde att tjejerna tappade lite av sin geist från första set. Desto starkare var det då att man sedan tog tag i servemottagningen igen och dessutom så började man serva allt bättre när det som bäst behövdes. Sverige låg under med hela 21-14 och 23-18 innan man började operation upphämtning. Därefter vann laget fyra raka bollar innan Danmark skaffade sig två setbollar. Sverige fortsatte dock på den vinnande vägen och räddade de båda danska setbollarna. Laget skaffade sig sedan själva en första setboll, vid 25-24. Danmark gav dock inte upp utan kämpade sig till två nya setbollar vid 26-25 och 27-26. Men till slut var det ändå blågult som drog det längsta strået och vann setet med 29-27.

Efter den tunga setförlusten i det andra setet gick luften ur det danska laget. Sverige kunde därför spela ut hela sitt register och vann tillslut med hela 25-12.

-Det var fantastiskt starkt av tjejerna att lyckas vända på tillställningen i det andra setet. Det var helt avgörande för matchens utgång. Laget visar prov på mental styrka när vi räddar Danmarks fyra setbollar. En frisk injektion för laget blev det när Victoria Larsson, Svedala blev inbytt i det andra setet. Linn Nilsson fick chansen som libero dagens andra match och skötte sig bra, speciellt gjorde hon en stark insats i försvarsspelet. Självklart är även tvillingarna Lazic insats avgörande för utgången av matchen, eftersom de är våra bästa poängplockare. Nu talar allt för att vi får möta England i morgondagens semifinal säger en hoppfull svensk coach, Martin Karlsson.

Danmark - Sverige 0-3 (17-25, 27-29, 12-25)
Bästa poängplockare: Rebecka Lazic 16, Alexandra Lazic 13

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info