Hoppa till sidans innehåll

Svensk vinst i 8-nationers

12 AUG 2010 16:13
Dom svenska tjejerna gjorde en härlig insats då man kunde slå tillbaka Belgien i den tredje matchen i 8-nationers i Tyska Lebach.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2010 16:47

Idag spelade dom svenska tjejerna med en glöd och ett fighterhjärta som man saknade i matchen mot Spanien. I Sofie Sjöberg serve kunde de blågula tjejerna rycka åt sig en stor ledning med 8-1 i första time-outen. Belgien kunde dock få kontakt via enorma servar från lagets passare och Sverige hamnade direkt i svårigheter. Den Belgiska upphämtningen fungerade som tändvätska för det svenska laget som återigen spelade lysande och kunde vinna setet med 25-16. Setet dominerades av Madelene Green som var effektiv från sin högerplats.

I andra set turades lagen om att ta mycket poäng i sin egen serve och spelet böljade fram och tillbaka. Belgien höll ledningen en lång stund in i setet. Men Sverige kunde efter en del byten och mycket kämpaglöd vända setet till vinst med 25-22.

Set tre såg ut att bli ett typiskt tredje set där Sverige spelade passivt och lät Belgien ta kommandot. Man hade mycket svårt med sin servemottagning och setet såg ut att springa iväg rejält. Men till slut kom man igång och fick bättre ordning på spelet och var så när på väg att nå ikapp. Men till sist fick man se sig slagna med 25-23.

I fjärde set gjorde man några taktiska förändringar i sin mottagning och spelet började återigen bära frukt. Nu hade man fått segervittring och kanttrion Alexandra Lazic, Madelene Green och Rebecka Lazic vann det mesta som kom i deras väg. Segerjublet kunde bryta ut efter att Green vräkt ned en smash fram till 25-20.

 

- Härligt att tjejerna kan vissa upp en glöd och vinnarskalle idag och detta bådar gott inför framtiden. Imorgon spelar laget mot förlorarna av Holland/Schweiz som just pågår. Idag får Madelene Green högt betyg.  Även systrana Lazic spelade starkt berömmer assisterande coachen Per-Erik Dahlqvist.

 

- Vi har gjort två starka matcher i gruppen där både matchen mot Tyskland (1-3) och matchen idag mot Belgien var av hög kvalité. Tyvärr så har vi ett bottennapp mot Spaninen. Nu skall vi ladda för att knipa morgondagens match som även den kommer vara mycket tuff då samtliga lag har ett bra spel och tufft servespel avslutar coachen Kalle Nordén.

 

Sverige-Belgien 3-1 (25-16,25-22,23-25,25-20) 

Bästa poängplockare: Madelene Green 22, Rebecka Lazic 16, Alexandra 14p

Skribent: Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info