Hoppa till sidans innehåll

Svensk vinst för damjuniorerna!

20 JUN 2010 12:30
De svenska damjuniorerna tog en 3-1 vinst när man under lördagskvällen betvingade sina finska gäster.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2010 22:59

Sverige tog direkt kommandot i denna match och med ett rejält servetryck fick det finska laget inte nått att stämma. Sverige rann ifrån rejält i poängprotokollet och kanttrion Madelene Green och systrarna Lazic kunde sätta det mesta i anfallsväg. Setet till Sverige med 25-12.

I andra set svängde det rejält och nu var det Finland som stod för ett bättre servetryck och man började se att det finns en del ringrostighet i det svenska laget som inte fick så mycket att stämma under detta set, utan Finland kunde utjämna via 25-20.

I set tre var det ett böljande spel och lagen turades om att ta flera enkla poäng i olika rotationer. Sverige låg dock steget före hela tiden och kunde på sin tredje setboll sätta bollen via en smash av Madelene Green.

Set fyra blev en riktigt berg och dalbana där Sverige såg ut att ha kopplat greppet vid flera tillfällen. Men efter ledning 20-16 tappat sju raka bollar och underläge med 20-23 så såg det mörkt ut. Nu var det dock hemmalagets tur att vända och gå fram till matchboll. Finland vann dock denna boll och visade båda lagen prov på både poänggivande spel men också rejäla ”gummiarmar" där servemissarna avlöste varandra. Efter ett rafflande avslut kunde Sverige dock segerjubla efter vinst med hela 35-33! Och matchvinst med 3-1.

 

–Kul att vi kan vinna en landskamp men vi har mycket att jobba med i spelets grunder. Vi möts igen under söndagskvällen och då hoppas vi att vi tagit ytterligare ett steg åt rätt riktning säger lagets coach Kalle Nordén.

Sverige-Finland 3-1 (25-12,20-25,25-22,35-33)
Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 18p, Madelene Green 14p

Skribent: Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info