Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Storvinst för Sverige mot England

03 JAN 2014 22:03
Det blev en klar svensk seger för Sveriges juniordamer i inledningsmatchen på EM-kvalet i Duveholmshallen, Katrineholm. Sverige besegrade England i tre raka set genom ett stabilt spel med bra serve
  • Skapad: 03 JAN 2014 22:03

Inledningen av matchen gick helt i Sveriges smak. Konstantina Lazaridou gjorde inte mindre än fyra serveess och det stod 6-0 till Sverige innan England fick börja serva i matchen.

- Det blev en fantastiskt bra inledning för oss. Så mycket bättre än så kan det inte bli, säger head coach Adrienne Marie.

Hon såg till att hela truppen fick spela och därmed vara inne i turneringen redan i inledningsmatchen. Sverige servade bra matchen igenom, vilket var en av nycklarna till framgången. Dessutom var spelet stabilt, men bitvis kunde England bryta igenom och få till både serveess och ett bra anfallsspel. Englands Grace Lazard gjorde flera poäng till laget vid några avgörande tillfällen, men, under stora delar av matchen var det instabilt spel av England. Deras bästa spelare blev liberon Ameila Stamp.

I Sverige var det Tilda Hellgren, som fick pris för matchens bästa spelare.

- Det känns väldigt roligt att få en sådan här utnämning i första matchen i turneringen. Vi spelade bra, men vi kan ännu bättre. Jag tycker inte att vi kom upp i den riktigt höga nivån och gav all energi som vi brukar. I morgon förväntar vi oss en tuffare match mot Norge, säger Tilda Hellgren.

Sverige – England 3-0 (25-13, 25-12, 25-21)

Statistik från matchen

Massor av fina bilder av fotograf Robert Boman finns på Svensk volleybolls facebooksida

Lördag kl 18 spelar Sverige mot Norge i Duveholmshallen, Katrineholm. Välkommen - fri entré!

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info