Hoppa till sidans innehåll

Semifinal för de Svenska tjejerna

20 OKT 2010 00:41
De Svenska tjejerna servade sönder sina motståndare och säkrade gruppsegern via 3-0 (25-15, 25-14, 25-11) mot Färöarna. Vi lyckas hålla fokus och energin uppe hela matchen och spelar med stor glädje. Nu väntar med största säkerhet FInland i semifinalen som spelas imorgon.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2010 01:08

Sverige börjar matchen med ett högt tempo och alla är riktigt fokuserade på att spela ett offensivt spel med hög energinivå. Problemet i matcher som man bara ska spela av kan vara att laget inte kommer upp i en tillfredställande nivå men här visar alla tjejer på ett proffesionellt synsätt på uppgiften. Vi är nästa növerladdade då alla vill förbättra sig inför slutspelet. Detta resulterar i något för många misstag. Efter den andra tekniska timeouten så hittar vi dock rätt nivå i spelet och ger inte motståndarna någon chans.

 

25-15 i första set följs upp av 25-14. Madelene Gren visar att hennes form är på uppåtgående och gör många poäng. Mathilda Gustafsson sätter upp ett fint tempo med variation i anfallsspelet samtidgt som Alexandra Lazics hoppservar som dimper ner 5 meter från nät är omöjliga för motståndarna att ta.

 

I det sista setet byter vi runt på några positioner och de spelare som kommer in gör bra ifrån sig. Josefin Tivefält får göra sina första poäng i Sverige tröjan och är 100%:ig i anfall.

 

Hela 22 serveess i matchen och 40 totalt under dagen talar sitt tydliga språk. Imorgon blir det dock tuffare motstånd i form av Finland som förlorade sin gruppfinal mot Danmark med 1-3. Finnarna möter Färöarna i kvartsfinal men ska inte ha några problem att ta sig vidare från den matchen.

 

Alla tjejer förtjänar beröm och det är svårt att plocka ut någon enstaka person. Ska man höja några prestationer får det bli Alexandra Lazics hoppservar, Gabriella Lundvalls energi på plan samt Mathilda Gustafsson som utvecklas hela tiden i sin roll som lagkapten och ledare inne på planen.

 

Bästa poängplockare:

Alexandra Lazic 15p, Rebecka Lazic 9p, Mathilda Gustafsson 8p.

Skribent: Per-Erik Dahlqvist

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info