Hoppa till sidans innehåll

Seger för de svenska damjuniorerna

17 JUN 2014 14:59
De svenska damjuniorerna vann mot sina finska motståndare med 3-0 i Falköping på måndagskvällen. Stabila 3-0 efter en stabil insats.
  • Skapad: 17 JUN 2014 14:59

Sverige – Finland 3-0 (25-20, 25-16, 25-18)

 

De svenska u19-landslagen har haft samling i Falköping sedan i lördags och på måndagskvällen var det så dags för tjejerna att spela första matchen mot Finland. Något försenad kunde matchen dra igång efter att de svenska herrarna förlorat sin Östersjökamp med 1-3 i set, det var alltså läge för svensk revansch. De som fick förtroendet från start i Sverige var passaren Konstantina Lazaridou, vänsterspikers Anna Haak och Stina Rix, centrarna Diana Lundvall och Alma Hurtig, högerspiker Isabelle Haak och libero Hanna Remma-Larsen.

Sverige fick en strålande start på matchen och ledning 8-3 vid första tekniska time-outen kändes det som att det skulle bli en enkel resa. De finska tjejerna ville dock annat och de kröp så nära som till 15-14 innan Sverige fick till ett avgörande ryck. Smart spel av passaren Tina Lazaridou och några riktiga kanoner ifrån Stina Rix gjorde att Sverige kunde gå ifrån till 25-20 och dessutom gå in i andra set med ett gott självförtroende.

 

I första set hade finskorna otroligt bra servemottagning, vilken i andra set visade sig vara som bortblåst. Sverige gick ifrån direkt och de blåvita hade vansinnigt svårt att komma till anfall medan svenska spikers dominerade framme vid nätet. Systrarna Anna och Isabelle Haak visar gång på gång upp ett brett anfallsregister med både hårda och smarta slag, samtidigt som centern tillika Sveriges lagkapten Diana Lundvall kom igång ordentligt i anfallsmatchen. Sverige dominerade setet rakt igenom och anfallseffektivteten låg på bländande 62% för hela laget.

 

Tredje set inleddes lite mer trevande än de två första. Upp till femton var det relativt jämnt, därefter la Sverige i en högre växel och kunde slutföra matchen i tre raka set. Tilda Hellgren som kommit in i slutet av andra set fick förtroende från start i tredje och visade att hon vill ta plats i startsexan genom att i princip spela helt felfritt setet igenom. Förutom Tildas inhopp var Anna Haaks servemottagning setets stora behållning. Inför tredje set bytte finskorna servetaktik till att slå alla servar på Anna, något som de troligtvis ångrar bittert då hon under setet visar upp en mottagningsstatistik på bländande 93% positiva.

Sammanfattningsvis var det hela en stabil insats där Sverige missade få bollar och dödade många, något som naturligtvis är ett vinnande koncept. Det finns fortfarande mycket att hämta i blockspelet, där vi ofta blir kvar och "kramar antennen" även om passet är för kort. Överlag är insatsen klart godkänd och med lite taktisk finslipning ser det förhoppningsvis ännu bättre ut imorgon.

 

- Isabelle Haak gör 17 poäng på 23 passningar vilket givetvis är helt suveränt, men samtidigt känns det som att det finns ännu mer att hämta i vårt anfallsspel. Ifall vi slipar till servemottagningen ytterligare och höjer passningarna ut till våra stora kantspelare känns det som att siffrorna kan bli än större i morgondagens match, säger en förväntansfull Arvid Haag, assisterande coach.

Poängstatistik:

 

Sverige:

 

Isabelle Haak, 19p

Anna Haak, 9p

Diana Lundvall, 8p

Konstantina Lazaridou, 6p

Stina Rix, 5p

Tilda Hellgren, 5p

Alma Hurtig, 2p

Assarina Prütz, 1p

 

Finland:

 

Heikkiniemi, 15p

Ruuska, 10p

Lindström, 4p

Hämäläinen, 2p

Rekilä, 2p

Hujanen, 2p

Rantauuoti, 2p

Kasper, 1p

Mämmi, 1p

Skribent: Arvid Haag
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info