Hoppa till sidans innehåll

Seger avslutade JEM-kvalet

27 MAJ 2000 19:36
Sveriges herrjunior avslutade JEM-kvalet med seger mot England medan damjuniorerna var chanslösa mot storfavoriten Tyskland.
  • Skapad: 27 MAJ 2000 19:36

Sveriges herrjuniorer avslutade JEM-kvalet med seger mot England. Framspelningarna fungerade väl och centrarna hade stor framgång i anfallet. Damjuniorerna var chanslösa mot storfavoriten Tyskland. Jämfört med gårdagens match mot Belgien fungerade spelet dock avsevärt bättre.

Volleyboll, JEM-kval Herrar, Nederländerna
Sverige - England 3 - 0 (26-24, 25-19, 25-16)

Volleyboll, JEM-kval Damer, Burgos, Bulgarien
Sverige - Tyskland 0 - 3 (5-25, 15-25, 11-25)

JEM-kval Herrar
Sveriges herrjuniorer avslutade JEM-kvalet i nederländska s'Hertogenbosch med en seger. England stod för motståndet och det var betydligt beskedligare servar än i tidigare matcher. I och med det var det bra utrymme för de svenska centrarna Stefan Gunnarsson och Henrik Johanson, som också tog flest poäng.
- Skönt att få avsluta så här, kommenterar Peter Tholse, förbundskapten och tränare för laget. Nu får vi avnjuta World League-matchen mellan Nederländerna och Ryssland innan det är dags för femton timmars bussresa hem tillsammans med Finland.

JEM-kval Damer
Damjuniorerna hade som väntat ingen chans mot storfavoriterna Tyskland, ett av Europas bästa lag i åldersgruppen. Ändå lyckades svenskorna mestadels hålla spelet uppe, i andra set till och med ledning med 8-5 vid första tekniska time-outen. Spelare som Anna Sörensen och Anna Andersson visar ändå att vi stundtals kan genomföra matcherna på ett bra sätt med tanke på förberedelser och resurser.
- Ett lag som Tyskland gör mycket få misstag, idag fick vi endast fem poäng den vägen, kommenterar tränaren Lennart Larsson från Bulgarien. Vi har naturligtvis inte idag möjlighet att besegra dem men sättet som de svenska flickorna genomförde matchen på var trots siffrorna hedrande.

Skribent: Lennart Neovius

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info